Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт разом з призером Олімпіади Валерієм Андрійцевим побував на Житомирщині.

Очільник НОК разом із начальником Житомирської обласної військової адміністрації, головою обласного олімпійського осередку Віталієм Бунечком та срібним призером Олімпійських ігор з вільної боротьби Валерієм Андрійцевим взяв участь у кількох заходах.

Під час відкриття спортивного майданчика у Бердичівському педагогічному фаховому коледжі Гутцайт подякував Віталію Бунечку за пошук можливостей для розвитку спорту в регіоні.

«Не так часто під час війни ми відкриваємо такі майданчики. Дякую, що ви знаходите для цього можливості», – сказав він. І додав: «Ми розуміємо, що перемога на війні – це головне. Але наше завдання – щоб українська нація була здорова, щоб діти зростали і знали, що потрібно займатися спортом».

На нововідкритому майданчику одразу провели турнір з мініфутболу, присвячений прийдешньому Дню Героїв.

Олімпійці відвідали військовий шпиталь, на базі якого нещодавно було створено відділення реабілітації захисників. Поспілкувалися з пораненими військовими, подякували за їхній героїзм і патріотизм. Із медичним персоналом поговорили про потреби закладу та особливості виходжування захисників

У рамках проєкту «Олімпійці – захисникам і захисницям України» Вадим Гутцайт вручив головному лікарю сертифікат для придбання спортивного інвентарю та обладнання у мережі магазинів Intersport.

На порядку денному було й питання підготовки та участі представників Житомирської області в Олімпійських іграх-2024. У приміщенні Житомирської обласної військової адміністрації з цього питання відбулась робоча зустріч за участю представників профільних структурних підрозділів ОВА та відділення НОК України. Долучилися до розмови й срібна призерка Олімпіади-2020, претендентка на ліцензію на Олімпіаду-2024 Анастасія Четверікова та її тренер Дмитро Гринько.

Джерело: соціацільні мережі Президента НОК України Вадима Гутцайта