З 9 по 12 грудня у столиці Фінляндії місті Хельсінкі пройшли змагання міжнародного турніру з вільної боротьби серед юнаків та юніорів та дівчат «HELSINKI OPEN».

В змаганнях взяло участь 678 учасників з 114 команд з 21 країни світу! Борці Великобританії (GBR), Франції (FRA), Молдови (МLD), Польщі (POL), Фінляндії (FIN ), Нідерландів (NED ), Італії (ITA), Ізраїлю (ISR), Іспанії (EST ), Латвії (LAT), Сполучених Штатів Америки (USA), Швеції (SWE), Ірану (IRA), України (UKR) та інших країн. Україну представляли борці з команд Рокитного, Пісківки та Борщова. Гідно представляли! Були іще і інші борці з України, які проживають на території інших держав, але вони боролися за борцівські клуби цих країн. Командний залік був з 1 по 6 місце. Незважаючи на те, що рокитнівчани не виставили борців у всіх вікових групах загальнокомандне місце СЬОМЕ не так і погано. Серед 114 команд юних борців світу!


Пісочин (Pisochyn – UKR) – 23 місце (1 чемпіон+ 2 місце + 3 місце), Борщів (Borshchiv- UKR) – 52 місце (1 чемпіон). Борці України не підвели свій край!


Особливостями турніру було те, що борець, який зазнав двох поразок вибував зі змагань, а третє місце було одне. Борець, мав змогу змагатися у двох вікових групах, якщо змагання проходили у різні дні, при умові сплати стартового внеску.


ЮНАКИ.
Змагалися у кількох вікових групах.
Вікова група 2013 рік і менші (U-9)
Вагова категорія до 28 кілограмів. Отримавши чотири перемоги Кирило Попок з Рокитного завойовує бронзову нагороду! Батько Кирила, майстер спорту з вільної боротьби Андрій Попок зараз захищає Україну від ворогів на фронті.


Вагова категорія до 30 кілограмів.
У ваговій категорії до 39 кілограмів рокинівчанин Тимур Свиридович перемігши трьох суперників виходить у фінал турніру де завоював срібну нагороду!
КОМАНДА РОКИТНІВЧАН У ЦІЙ ВІКОВІЙ ГРУПІ ЗДОБУВАЄ ДРУГЕ МІСЦЕ У КОМАНДНІЙ БОРОТЬБІ!


ЮНАКИ.
Вікова група 2011-2010 роки народження (U-11)
У ваговій категорії до 35 кілограмів рокитнівчанин Тимофій Ковальчук виходить до фіналу змагань де чисто перемагає представника Сполучених Штатів Америки Gadji Ismailov (борцівський клуб – ATAK Wrestling). Суперник і його тренер були дуже засмучені! Вказівка спортсмену з далекого зарубіжжя від тренера була така: «Ти програв достойному супернику. Потисни йому руку!».


Артур Косінцев заявлений за команду Пісківки перемагає у ваговій категорії до 47 кілограмів.


ЮНАКИ.
Вікова група 2009-2011 роки народження (U-13)
У ваговій категорії до 35 кілограмів Тимофій Ковальчук (Рокитне) здобувши чотири перемоги виходить до фіналу турніру і здобуває срібну нарогоду!
Харків’янин Іван Голубоцький став чемпіоном у ваговій категорії до 57 кілограмів.


Вікова група 2007-2008 роки народження (U-15)

У ваговій категорії до 62 кілограмів Ілля Марчак (Борщів) стає чемпіоном, а
Олександр Косинцев (за команду Пісківки) здобуває бронзу!


Ренат Шахбазов (Пісківка) стає срібним призером у ваговій категорії до 68 кілограмів.

Українці відборолися добре! Маємо чотири золоті, три срібні, дві бронзові медалі.
Після змагань і під час них до нас підходили чеченці та турки і говорили про сильну боротьбу наших хлопців. В перспективі маємо декілька запрошень на навчально-тренувальні збори за кордоном за рахунок господарів.

Не секрет, що виступаючи за кордоном та піднімаючи наші прапори ми виконуємо важливу дипломатичну місію.
До мене особисто підходять в спортивному залі і на вулицях міст столиць європейських держав багато людей та висловлюють свою підтримку вітаючись словами «Слава Україні!» та «Слава ЗСУ!». Запевняють у підтримці, та бажають тільки перемоги над ворогом. На вулицях міст європейських столиць біля адміністративних будівель поруч з державними прапорами майорать українські жовто-блакитні прапори.

З далекої Фінляндії веземо в Україну медалі! А на скандинавському п’єдесталі над головою чемпіона піднято український прапор! І це добре!

Автор Іван Парчук – тренер Рокитнівської ДЮСШ селищної ради, суддя міжнародного турніру з вільної боротьби «HELSINKI OPEN»