Вашій увазі борцівські новини з усіх регіонів України

На Житомирщині привітали борців

Сертифікати на грошові винагороди від Житомирської громади отримали сьогодні чемпіонка Європи з вільної боротьби Ірина Бондар та її тренер Михайло Христософ.

Ірина Бондар – уродженка Звягеля і вихованка Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності з вільної боротьби. Останні роки житомирська  борчиня показує високі результати на міжнародних змаганнях.  Минулоріч  вона  стала бронзовою призеркою чемпіонату світу, а у 2023 році – чемпіонкою Європи серед жінок U-23 в Бухаресті.  

Зараз Ірина готується до турніру в Румунії та чемпіонату Європи U-20, що пройде в Іспанії. Також членкиня збірної України має високі шанси здобути ліцензію на Олімпійські ігри – 2024

Турнір на честь перемоги василя Михайлова

6 травня в Одесі  в спортивному клубі «Мангуст» на базі Національної Юридичної Академії де нині тренується чемпіон Європи 2023, Василь Михайлов, відбувся турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат, присвячений перемозі Василя Михайлова на чемпіонаті Європи. Організатором змагань виступив спортивний клуб «Мангуст» м.Одеса.

 В змаганнях прийняли участь більше 120 учасників з 12 команд, які представляли м. Одесу, м.Миколаїв, м.Южне, Городненська громада Одеська область, м. Болград Одеська обл., Саратська громада Одеська обл., смт. Великий Дальник Одеська Область, смт Захарівка Одеська обл, м.Білгород-Дністровський та інші.

Турнір пройшов в дружній та захопливій атмосфері, адже діти та тренери скучили за такими подіями. Сутички проходили дуже видовищно та яскраво, бо кожен з молодих спортсменів хотів показати свою майстерність та бажання виграти.

Усіх спортсменів, які посіли призові міста, були нагороджені дипломами, медалями, кубками. Василь Михайлов особисто привітав кожного учасника змагань, та наприкінці змагань провели автограф сесію з чинним чемпіоном Європи.

Сьогодні дуже важливо реалізовувати подібні заходи для підвищення майстерності молодих спортсменів, та залучення дітей займатися вільною боротьбою і в цілому спортом.

У Києві відзначили борців

8 травня у Спортивному клубі боротьби “Бакинець” нагородили грошовими преміями чемпіонів Європи з вільної боротьби Аліну Грушину-Акобію та Парвіза Насібова.

Під час нагородження відбулася зустріч з тренерами та вихованцями клубу. Аліна та Парвіз сказали слова підтримки молодим спортсменам та подякували президенту та головному тренеру спортклубу “Бакинець” Крапівіну Олегу та віце-президенту та тренеру Крапівіну Султанбеку.

Президент клубу боротьби подякував ЗМІ за підтримку українського спорту у вигляді вивітлення подій про український спорт та спортсменів, які здобувають високі результати та продовжують боротьбу за лідерство у спорті України під час війни.

Медалі з Польщі

Команда Збаразького ФСК “Чемпіон “срібний призер міжнародного турніру з вільної боротьби “Кубок Мазовше ” в Польщі.

Участь в змаганнях приймали команди Словаччини, Угорщини, Литви, Молдови, Чехії, Німеччини, Латвії, Польщі, України – м.Львова та Збаража.

1-ше місце-Максимчук Іван-41 кг.

2-ге місце-Грегорещук Михайло-35 кг та Сич Олександр-100 кг.

3-тє місце-Плівачук Любомир-68 кг та Тихонюк Максим-85 кг.

Вітаємо спортсменів та тренерів!

Турнір “Дівча – 2023”

20 травня в спортзалі Рокитнівської ДЮСШ пройшли надзвичайно емоційні та безкомпромісні поєдинки Всеукраїнського турніру з жіночої боротьби серед дівчат під назвою «ДІВЧА-2023».

Крім чисто спортивної складової метою змагань метою було зібрати гроші для потреб Збройних Сил України. Було зібрано значну суму коштів, які були негайно передані нашим бійцям.

????????????????????????????????????

На турнірі боролися дівчата з міст Здолбунова, Сарн, Клесова, Рокитного, Рівного (Рівненська обл.), Любешова та Ковеля (Волинська обл.), Малина, Олевська, Сущан, Тепениці (Житомирська обл.) та Пісківки (Київська область). На рокитнівський килим вийшло 50 юних спортсменок.

Змагання розпочалися з хвилини мовчання в пам’ять загиблих бійців та командирів Збройних Сил України полеглих при захисті нашого народу.

????????????????????????????????????

У відкритті змагань взяли участь Заслужений тренер України Денис Кайда та Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Володимир Попков. Вони щиро привітали українських дівчаток та побажали їм перемог на борцівському килимі і в житті. В залі були присутні чемпіонка Європи з вільної боротьби серед дівчат сарненчанка Софія Кушнір та бронзова призерка чемпіонату Європи з вільної боротьби серед дівчат (U-15) клесівчанка Соломія Мацелик. Так як вміють вболівати ці дівчата передати словами неможливо. Це треба бачити!

????????????????????????????????????

Щодо самого організаційно-матеріального забезпечення змагань то воно було на думку наших гостей на достатньо високому рівні.

Про конкурентність змагань може свідчити те, що бронзовий призер чемпіонату України серед дівчаток житомирянка Іванна  Охремчік не стала переможцем, а тільки здобула бронзову нагороду.

Змагання закінчилися. Далі буде робота над помилками.

Турнір у Кагарлику

6 травня в Кагарлику в приміщенні ліцею №3 відбувся відкритий турнір Кагарлицької міської ради з вільної боротьби. Про це повідомляє  пресслужба міськради.

Участь у спортивних змаганнях взяли 5 команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл із Кагарлика, Обухова, Богуслава, Ржищева і Трипілля. Загалом близько шістдесяти юних борців.

Перше місце вибороли представники Кагарлицької громади, друге посіли спортсмени з Обухова, а третє юні борці із села Трипілля.

Джерело: Уніан, https://www.kyivschina24.com/ https://zt-rada.gov.ua/ Іван Парчук