Ми зібрали для вас борцівські новини з усієї країни.

Українці на світовій серії з пляжної боротьби

У Сингапурі відбулись змагання ІІ етапу Світової серії з пляжної боротьби.

Загалом збірна України виборола 7 нагород. У вазі 70 кг чемпіоном став борець вільного стилю Олексій Борута. А Василь Михайлов став віце-чемпіоном.

Серед жінок чемпіонкою стала Оксана Кухта, віце-чемпіонками стали Олена Нікітінська, Анастасія Кравченко, Людмила Павловець. А Дар’я Медвецька стала володаркою бронзи.

Вітаємо спортменів та тренерський штаб та бажаємо успіхів на Всесвітніх пляжних Іграх які відбудуться в Індонезії в серпні.

Всесвітній фестиваль ветеранів спортивної боротьби

З 2 по 4 червня в столиці Польщі, Варшаві відбувся Всесвітній фестиваль ветеранів спортивної боротьби. У змаганнях взяли участь спортсмени-ветерани з 15 країн світу. Від України до Варшави прибули багаторазові чемпіони світу з греко-римської боротьби серед ветеранів Михайло Нилипюк з Луцьку та Анатолій Сорока з Краматорську.

Представники України не змінили своїм традиціям і знову довели, що вони є кращими у світі в своїх вагових категоріях.
Михайло Нилипюк став переможцем у ваговій категорії до 70 кг дивізіону F (вік спортсменів 61-65 років) у змаганнях з греко-римської боротьби, перемігші американця по балах 10:2.
Анатолій Сорока став переможцем у ваговій категорії до 78 кг дивізіону G (вік спортсменів 66-70 років) серед п’яти учасників змагань у двох видах: греко-римської та вільної боротьбі.


У змаганнях з греко-римської боротьби Анатолій провів чотири зустрічі і переміг американців Кевіна Хейнала та Тітера Хаага, також спортсменів з Латвії Херіша Тоукуша і літовця Садукіша Стасуса. У змаганнях з вільної боротьби Сорока А. зустрічався з темі ж самими спортсменами і також зміг їх перемогти. На честь переможців лунав гімн України, який, стоячі, слухали всі учасники Всесвітнього фестивалю ветеранів спортивної боротьби.За підсумками змагань кращим спортсменом Фестивалю було визнано українського спортсмена Анатолія Сороку, за що він отримав кубок від організаторів спортивного свята.
Вітаємо наших переможців-ветеранів і бажаємо їм подальших спортивних перемог.

Поради від Ірини Коляденко

Турнір Башенко

Відкритий чемпіонат Черкас

Джерело: ЗТУ Сослан Адирхаєв, КЗ КОР Центр Олімпійської підотовки