29 та 30 вересня в Білій Церкві тривав відкритий чемпіонат Білоцерківської міської територіальної громади з вільної та греко-римської боротьби. Протягом двох днів захід зібрав до участі близько 400 спортсменів у складі 45 команд, які приїхали з 35 міст України. Це м. Київ та міста Київської, Дніпропетровської, Донецької, Полтавської, Одеської, Сумської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Хмельницької та Харківської областей, а також м. Запоріжжя.

З вітальним словом до присутніх звернулися: начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Олексій Копишинський, уславлені українські спортсмени – срібний призер Олімпійських ігор, віце-президент Київської обласної Асоціації спортивної боротьби, заслужений майстер спорту Валерій Андрійцев та заслужений майстер спорту, бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо, призерка Чемпіонату світу-2023 Ірина Коляденко.

Вони наголосили, що в непростих умовах сьогодення саме Білоцерківська громада приймає спортсменів з різних куточків Київщини та України, висловили вдячність Збройним Силам України за можливість проводити ці змагання, а юним спортсменам побажали старанно займатися вільною боротьбою, аби бути сильними та завжди перемагати. Також почесні гості закликали юних борців брати приклад з українських захисників, які щосекунди виборюють Перемогу та Мир для Української землі.  

Головним суддею змагань з вільної боротьби виступив Володимир Музиченко, з греко-римської – Григорій Житовоз.

Під час заходу присутні вшанували пам’ять захисників та захисниць, серед яких є і вихованці спортивних закладів Білоцерківської громади, що віддали життя задля Перемоги та Миру. Потім відбулися поєдинки спортсменів у різних вікових та вагових категоріях.

ВІДЕО РЕПОРТАЖ

https://fb.watch/nrjc_wfVkC/

Переможцям змагань були вручені кубки, медалі, дипломи, нагороди від управління молоді та спорту міської ради, Київської Асоціації спортивної боротьби та Білоцерківської міської федерації вільної боротьби.