Переможці Кубку України придумали дуже оригінальний спосіб популяризації спортивної боротьби. Відетпер жителі Прикарптаття та гості Івано-Франківська зможуть побачити на власні очі нйадорожчий трофей в Україні! Адже борці виставили свій трофей в торговому центрі Veles Mall для загального огляду.

Кубок увійшов до Національного реєстру Рекордів України, як найцінніший спортивний трофей в Україні. Трофей створений американською компанією Saxton Industrial у Каліфорнії. Вага Кубку – 16 кг, виготовлений з надміцного алюмінієвого сплаву, покритий стерлінговим сріблом, а ручки оздоблені 22-каратним золотом.

В грудні минулого року Кубок здобула команда Фвано-Франківська. І ось тепер трофей можуть побачити всі мешканці міста. На Прикарпатті функціонує 18 осередків, де боротьбою займаються понад тисячу дітей та підлітків. В регіоні виховали цілу плеяду успішних титулованих спортсменів, які здобувають медалі чемпіонатів Європи та світу. І можна сподіватись, що ефектний трофей викличе в дітей та підлітків інтерес і можливо приведе їх в спортивні зали.

На презентації Кубку в торговому центрі зібралось чимало молоді, можливо серед них також є майбутні чемпіони. Адже під час урочистостей титуловані борці презентували і наш вид спорту, розповідали про тренування та свій шлях до медалей.

Перший віце-президент Асоціації спортивної боротьби України, народний депутат Едуард Прощук висловив вдячність партнеру Федерації боротьби Сергію Пукішу за підтримку цього заходу.

Кубок – це перехідний трофей і наступного року нагороду вирушить в рідно місто найсильної борцівської команди. Хочеться вірити, що публічна демонстрація трофею стане традиційною і всі 24 області та Автономна республіка Крим побачать борцівську нагороду на власні очі.