7-8 лютого в болгарському місті Благоєвграді пройшов ХХII Міжнародний турнір з вільної боротьби серед молоді U-23 “PETKO SIRAKOV-IVAN ILIEV”.

У ваговій категорії 61кг не було рівних нашому Андрію ЯЦЕНКО!

Тренер спортсмена Анатолій Гуральський розповів про шлях Андрія до фіналу та подальші плани:

“На початку цього року вступили в дію зміни в правилах,відтепер на ліцензійних та рейтингових турнірах не буде допуску по вазі. Тому ми вирішили не ганяти вагу, а виступити у новій категорії 61 кг. Хоча саме цього турніру зміни не торкнулися.

В новій вазі на Андрія чекали нові суперники. Турнір зібрав борців з 17 країн. Були серед учасників чемпіони Європи та світу серед спортсменів до 23 років.

В першій сутичці Яценко впевнено виграв у румунського борця з рахунком 10:0. Потім так само достроково переміг за півтори хвилини борця з Ізраїля. Найважчим суперником виявився македонець в півфіналі. Андрій переміг з рахунком 6:2, але це була непроста зустріч. А в фіналі з японцем він знову переміг достроково – 12:2.

Попереду чемпіонат Європи U23. Тому зараз будемо активно тренуватися вдома. 21 лютого розпочнеться підготовчий збір в Конча-Заспі, а 6 березня вилітаємо до Сербії на чемпіонат.”