Міністр молоді та спорту навідався на олімпійську базу та поспілкувався з провідними спортсменами.

Збірні України з трьох видів боротьби завершили підготовку до чемпіонату Європи U-23, який наступного тижня стартує в сербському місті Нові-Сад.

Напередодні їх від’їзду на змагання провести спортсменів приїхав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який відповів на питання iSport.ua.

– Формально, вранці я приїхав на сніданок збірної України з греко-римської боротьби U-23, яка їде на чемпіонат Європи, потім зайшов на тренування жіночої збірної з вільної боротьби.

У мене зараз ціла програма – я зустрічаюся з тренерами, провідними федераціями з підготовки до Олімпіади в Токіо. При зустрічах в Міністерстві я обіцяв тренерам, що приїду і поговорю ще зі спортсменами.

– Але відвідали ви ще й інших спортсменів…

– Ну раз я приїхав в Конча-Заспу, то не міг не зайти до представників академічного веслування, спортивної гімнастки і фехтування. Зайшов до всіх, хто є зараз на базі. Поцікавився, які є проблеми. Я і раніше приїжджав до спортсменів. Зараз зробимо це більш регулярним.

– За підсумками ваших зустрічей з провідними федераціями, які у них основні проблеми?

– У провідних федерацій серйозних, кричущих проблем немає. Це стосується забезпечення, зборів, міжнародних змагань. Є проблема з інвентарем, який не закуповувався кілька років і за один рік цю проблему не вирішиш. Ми потроху закуповуємо і потроху вирішуємо цю проблему.

– Деякі спортсмени скаржаться на харчування.

– Норма на харчування – одна з проблем. Коли я прийшов до Міністерства, було передбачено 180 грн на людину в день. У 2017 році нам вдалося збільшити суму до 317 грн, і це тоді здавалося перемогою. Зараз вже цього мало. Проблема вирішуватиметься,і ми підвищимо десь до 500 грн.

– На якому етапі роботи з будівництва нового корпусу в Конча-Заспі, адже є збірні, яким зараз “тісно” в тій інфраструктурі, яка є?

– Там потрібні немаленькі гроші, процес йде, але потрібно закласти суму в бюджет, коли він буде переглядатися. Або вже тоді передбачимо це в бюджеті на наступний рік.

Джерело: isport.ua