Сьогодні в міністерстві молоді та спорту відбулась зустріч з чемпіонами та призерами чемпіонату Європи U23.
Тринадцять медалей здобули вітчизняні борці на чемпіонаті Європи U23 у Сербії. Дві бронзові медалі на рахунку борців-класиків: Артура Політаєва та Владлена Козлюка . Чотири нагороди здобули борці вільного стилю – Андрій Яценко став чемпіоном, Юрій Ідзінський та Василь Сова – віце-чемпіони, а АдланБатаєв – бронзовий призер. Найбільше медалей завоювали наші дівчата: Ілона Прокопевнюк та Оксана Лівач – золото, Ангеліна Лисак, Христина Береза та Аліна Акобія завоювали срібло, Аліна Рудницька та ЄлізаветаТіскарьова – принесли команді бронзу.
Жіноча команда посіла друге загальнокомандне місце, а борці-вільники стали третіми в загальному заліку, а представники греко-римської боротьби – п’яті.
До Олімпіади в Токіо залишився рік і всі думки спортсменів зараз лише про головний старт.

« Я вже неодноразово казала, що готуюсь до Олімпіади, оскільки моя мета – олімпійська медаль. – розповіла новоспечена чемпіонка Європи Ілона Прокопевнюк. – І я задоволена, що успішно пройшла чемпіонат Європи, який наблизив мене до цілі. Тепер потрібно працювати ще наполегливіше і не розслаблятися.»

Наставники спортсменів також розглядають чемпіонат, як перевірку напередодні ліцензійних турнірів та власне Олімпіади. Старший тренер жіночої збірної Ярослав Базилюк позитивно оцінив виступ наших борчинь: «Це перший серйозний старт цього року і ми задоволені, що все вдалося так, як і розраховували. Ми планомірно йдемо до Олімпійських Ігор. Зараз будемо аналізувати виступ збірної, працювати над помилками там де вони були. Загалом всі були в оптимальній формі. Дуже приємно, що дівчата відповідально підходять до роботи і налаштовані на великі перемоги. Попереду в нас чемпіонат Європи по дорослим. 25 квітня в нас розпочинається навчально-тренувальний збір з якого ми вирушаємо на змагання. В нас сильна збалансована команда і ми розраховуємо на хороший результат.»
Головний тренер чоловічої збірної з вільної боротьби Григорій Данько зазначив:

«Це перший старт цього року – він вийшов вдалий. Дуже добре спрацював тренерський штаб. В нас росте хороша молодь, хлопці показали дуже дорослу боротьбу і я вірю, що ця молодь покаже себе на Олімпійських Іграх. Можливо декому не вистачило досвіду на цих змаганнях, для того аби завоювати медалі, але цим хлопцям лише 18-19 років, тому ще треба поїздити по змаганнях , попрацювати над собою. Але я вірю, що в них все попереду.»

У розмові з журналістами бронзовий призер з греко-римської боротьби Владлен Козлюк розповів про тренувальний процес, на його думку наразі в збірній дуже позитивна атмосфера, тренування направлені не тільки на розвиток загальної фізичної підготовки, а й на розвиток тих чи інших навичок та якостей, які необхідні професійному борцю. Говорячи про свої найближчі плани Владлен додав, що оскільки він пропускає дорослий Чемпіонат Європи у квітні, в нього є час зайнятися здоров’ям та зробити операцію на коліні і вже за місяць продовжити сезон без травм.
Нарешті зміг проявити себе на міжнародній арені Артура Політаєв, для якого минулий сезон виявився невдалим. «Звісно, хотілося золото, але маємо те, що маємо. З тренером аналізуємо сутички і будемо працювати над помилками».

Cтарший тренер збірної команди з греко-римської боротьби Дімітрій Тімченко відмітив, що задоволений тим, що у хлопців горять очі і є велике бажання перемагати:

«В цілому команда дуже перспективна. Не все вийшло так, як хотілося, однак я впевнений, що тепер хлопці будуть ще більше прагнути досягнення своїх цілей»

Успіхів спортсменам побажав заступник Міністра молоді та спорту Ярослав Войтович: «Хочу подякувати спортсменам за видовищну боротьбу та перемоги. Все, що залежить від нас ми будемо робити, щоб наша співпраця і надалі приносила результати. Сподіваюсь попереду в наших борців ще чимало яскравих перемог». У свою чергу, старший тренер збірної команди з жіночої боротьби Ярослав Базилюк, головний тренер збірної команди з вільної боротьби Григорій Данько та старший тренер збірної команди з греко-римської боротьби Дімітрій Тімченко подякували Міністерству за сприяння та допомогу. Окрему вдячність представники федерацій висловили Міністру Ігорю Жданову, який дав напутні слова борцям напередодні старту в Сербії.