Сьогодні в СК «Локомотив» в Харкові розпочався чемпіонат України серед юніорів та юніорок з вільної боротьби. Боротьба відбувалась одночасно на 4-ох килимах! Вже в перший день ми побачили напружені поєдинки найкращих спортсменів країни.

У хлопців яскраву боротьбу продемонстрували 57 – Микита Гончаров, Каміль Керімов – ці борці зустрінуться в фіналі. Достойно змагався Андрій Білейчук зі Львова та я Денис Михнюк з Харкова. У вазі до 61кг. в першому колі зустрілися лідери – чемпіон світу серед кадетів, прикарпатець Андрій Джелеп та призер юнацьких Олімпійський Ігор Владислав Остапенко. Джурівець весь час домінував і здобув впевнену перемогу. В чвертьфіналі Джелеп не кваплячись, прислуховуючись до опонента, легко наприкінці розібрав Віталія Годину з Київщини. А в півфіналі нічого не зміг вдіяти проти вихованця Івана Курилюка – харків‘янин Рустам Гулієв. Хоча Гулієв спочатку переміг Юзікова з Хмельницька, а потім здолав борця з Донеччини – Микиту Карманова.

Гарно боровся Олег Степюк зі Львова однак в півфіналі Олег поступився технічному харків’янину Олександру Євсеєнко. Мабуть найцікавішим поєдинком дня можна назвати зустріч Ігоря Никифорука (65) з Франківщини та борця з Херсону Еріка Арушаняна. В гострій боротьбі з рахунком 4:1 переміг Арушанян. У фіналі Ерік зустрінеться з Денисом Бороганом, який сьогодні не програв жодної сутички! Владислав Костів намагався, але не зумів перемогти Борогана. Упевнений, зустріч Борогана з Арушаняном потішить всіх шанувальників боротьби!

Відмінно боровся Павло Бондаренко (70) який в півфіналі з рахунком 12:4 переміг Еміля Каібова з Харкова. Андрій Нугуманов з я Хмельницького у півфіналі був кращим за Івана Марусяка з Франківщини.

У вазі до 74 кг відзначилися Євгеній Дубовий та Олександр Хомич! Отже завтра на нас в цій вазі чекає «Львівський» фінал! А Сергій Яхомчук з Миколаєва та харків’янин Мухаммед Алієв поборяться за «бронзу».

У дівчат відзначились – львів‘янка Марія Винник (50) та її землячка Катерина Чаленко. Дівчата зустрінуться у фіналі. Ірина Дорошенко (53) подужала Марію Томищ із Закарпаття і в фіналі боротиметься з Тетяною Профатіловою, якій в півфіналі поступилась Богдана Малишик з Тернополя. Міг бути «Львівський» фінал і в дівчат, але Христина Тимофіїв (59) поступилась Оксані Москальовій. Тож за золото з борчинею з Хмельницька буде боротись львів’янка Вероніка Рябоволова, яка в півфіналі перемогла Кристину Соколовську з Полтави.

Сьогоднішній день показав, часто перемагає той, хто бореться до кінця! Завтра буде не менш гаряче!

Олександр Пастухов. 

Фото Костянтин Костін