8 та 9 травня в Україні відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму і вірного служіння своєму народу.

Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом, ставши однією з націй-переможниць. Вшановуючи численні жертви і народний подвиг, Україна була включена до складу засновниць ООН. Мільйони українців зі зброєю у руках боролися з нацизмом упродовж усієї війни. Лише Червоній Армії Україна дала 7 командуючих фронтами і арміями, 200 генералів, понад 6 млн солдатів, сержантів і офіцерів.

У Другій світовій війні українці втратили більше, ніж Велика Британія, Канада, Польща, США та Франція разом узяті.  Загальні втрати українців у цій війні оцінюються у 8-10 мільйонів життів.

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.

Ми вдячні нашим  визволителям від нацизму. Будь яка окупація, повинна і буде покарана історією і людством.

Щиро бажаємо всім Вам шановні ветерани міцного здоров’я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде мирним. Щастя і процвітання нашій державі!

Мирного неба Вам та Вашим родинам!