Чемпіонка Європи Оксана Лівач розповіла, як проходить тренувальний збір жіночої збірної в Болгарії.

Жіноча збірна України з вільної боротьби розпочала тренувальний збір у Болгарії в Навчальній тренувальній базі Бельмікен на висоті 2 200 метрів над рівнем моря! Цей збір – є першим етапом підготовки до Європейських ігор.

Тренування у горах широко використовується з метою підготовки спортсменів до змагань на висотах , для покращення працездатності, розширення фунціональних можливостей організму та вдосконалення витривалості!


Приїхали на збір одразу по закінченню Київського міжнародного турніру, тому перші дні проходили адаптацію на високогір‘ї і в загальному встигли трішки відпочити після змагань.

На базу також приїхали команди Туреччини, яка сьогодні неоднарозово ставала у трійці кращих у Європі, також команда Румунії, кілька дівчат з Болгаріі та титулована Марія Стаднік із Азейбарджану.

Такі збори цікаві тим, що є можливість поспарингуватись з дівчатами з інших країн, роздивитись їхню боротьбу, “прощупати” суперників, що в майбутньому на змагання дає більшої впевненості!
Тренування проходять цікаво розбираємо кожну комбінацію, обговорюємо, радимося і спілкуємося, видно що тут всі зібралися любителі боротьби.

Сама база Бельмікен пристосована для багатьох видів спорту тут є багато залів для єдиноборств, великий ігровий зал, плавальний басейн, що дає урізноманітнити наш тренувальний процес та підготовку.
Також тут добре харчування, а природа просто неймовірна, око милується надзвичайно прекрасними краєвидами.

Тому збагачуємося на таких зборах духом та тілом!