У Запорізькому палаці спорту «Юність» відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед молодших юнаків та дівчат 2004-2005 р.н. Участь у змаганнях взяли більше 500 юних спортсменів з усієї України.

Вашій увазі повні результати чемпіонату доступні для завантаження

Команда-юнаки

Команда-дівчата

Результати ЧУ-дівчата-Запоріжжя

Результати ЧУ-юнаки-Запоріжжя

Фото дивіться в розділі Фотогалерея

Під час відкриття національних змагань привітав присутніх губернатор Запорізької області Костянтин Бриль. Він вручив подяки Віце-президенту Асоціації спортивної боротьби України, президенту клубу «Січ»  Сергію Макодаю, президенту Запорізької обласної федерації вільної боротьби Генадію Пертаї, віце-президенту Федерації вільної боротьби м.Запоріжжя Едуарду Швецю, віце-президенту Спілки вірмен Запорізької області Рудольфу Акопяну, головному судді змагань, судді Національної категорії – Андрію Муштаю.  Також губернатор урочисто вручив посвідчення Майстра спорту України запорізькому борцю, призеру чемпіонату України Кирилу Кобзарю.

“Сьогодні вперше проводимо у Запоріжжі такий чемпіонат України серед молодших юнаків та дівчат, який є відбірковим до чемпіонату Європи, що відбудеться в Польщі у червні. Відбираємо два склади – по десять чемпіонів та по десять срібних призерів, як у юнаків так і у дівчат. Тобто всі фіналісти поїдуть представляти нашу країну на чемпіонаті Європи Ю-15. Тут без перебільшення зібралися сильніші борці цього віку з усіх областей України – більше 500 учасників.

Свято вдалося! Хочу подякувати спортивному клубу «Січ», федераціям обласній та міській , які доклали багато зусиль для підготовки спортсменів, і ми сподіваємось що на цьому чемпіонаті вони зможуть гідно себе проявити, і не одну путівку здобути на чемпіонат Європи. Завдяки тому, що в нашому місті з’явився такий шикарний спортивний об’єкт, як палац спорту «Юність», тепер ми можемо приймати у нас змагання високого рангу. Торік в грудні ми провели у Запоріжжі Кубок України з греко-римської боротьби серед дорослих. І на це не могло не звернути увагу Міністерство молоді і спорту і Асоціація спортивної боротьби України. Одразу після цього була висунута пропозиція UWW провести у Запоріжжі чемпіонат Європи. І якщо на заявку України буде позитивна відповідь, я переконаний що, це буде у палаці спорту Юність, який на сьогодні є кращою спортивною спорудою України!” – розповідає головний суддя змагань Андрій Муштай.

Джерело: http://sportmon.org