У вазі до 61 кг на чемпіонату світу з вільної боротьби в Нур-Султані, Україну представлятиме чемпіон України, вихованець Джурівської школи, учень неординарного спеціаліста Івана Курилюка – Петро Білейчук.

– Петре, ти брав участь у чемпіонаті Європи серед чоловіків, став чемпіоном України серед дорослих у Франківську, як йшла підготовка до ЧС і як почуваєшся напередодні серйозного старту?

– Почуваюся добре. Відразу після перемоги на чемпіонаті України пройшов дуже важку, кропітку підготовку зі своїм тренером Іваном Васильовичем Курилюком в Джурові. Ми напрацьовували прийоми, відпрацьовували комбінації, коронні дії. В Конча-Заспі триває заключний етап перед чемпіонатом світу. Коригуємо дії, підводимось, налаштовуємось. Сподіваємось, результат буде хороший.

– Хто допомагав готуватися до цього чемпіонату?

– Само собою – брат Іван. А також всі хлопці хто тренується зі мною в Джурові – Андрій Джелеп, Валентин Блясецький, Вадим Танасійчук, Іван Марусик, Ігор Никифорук… З ними усіма тренувався і кожен з них сприяв у підготовці до чемпіонату світу.

– Весь Джурів допомагав?

– Так!)))

– Як вага?

– З вагою все нормально. Треба притримати пару кілограм.

– Настрій хороший?

– Настрій позитивний! Налаштований на перемогу. Будемо намагатись! Надіятись! Боротись! Все в Божих руках.

– Петре, удачі і перемог! З Богом!

Розмовляв Олександр Пастухов