Сьогодні жіноча збірна України з боротьби відлітає на ліцензійний чемпіонат світу в столицю Казахстану Нур-Султан. Напередодні газеті “Сьогодні” вдалося побувати на одному з останніх тренувань команди і поспілкуватися з чемпіонкою Евроігр-2019 Юлією Ткач.

“Це дуже важливі змагання, адже розіграють перші ліцензії на Олімпіаду-2020 року, – розповіла Юлія Ткач. – Всі хлопці і дівчата налаштовані на всі 100 відсотків, відпрацювали збір на повну потужність, і тому розраховуємо на хороший результат – на ліцензії та медалі. Надзвичайно відповідально їхати на цей чемпіонат і вже вкотре підтверджувати свій титул. З конкуренток в моїй категорії, так і в жіночій боротьбі у цілому, слід зазначити японок – вони фаворитки, але намагаємося вдосконалюватися, щоб їх перемагати. Також китаянки і американки досить сильні “.

Розповіла Юлія Ткач про сезон в цілому та цілі в спорті: “Чемпіонат Європи я пропустила, але перемогла на Європейських іграх. Це дало мені стимул далі працювати і вірити в себе. У мене наразі немає лише найважливішої медалі в житті – медалі з Олімпійських ігор. Хоча є нагороди з Європи та світу. Це вже четвертий мій олімпійський цикл, і готова віддатися повністю – і фізично, і психологічно, і емоційно – для завоювання бажаної медалі. Але знаєте, як кажуть: “Перемога – це від Бога!” уже там вирішують, кому вішати цю медаль, і я своєю роботою все-так хочу її заслужити. Мене ніщо не зупинить, я йду до своєї мети і намагаюся насолоджуватися цим процесом, адже спорт недовговічний “.

“Я безмежно рада, що колись прийшла в цей зал, і зараз мене мотивує самореалізація, хочу, щоб цей період в спорті закінчився таким позитивним моментом, як медаль Олімпіади, – продовжує Юлія Ткач. – Чи немає у зв’язку з цим додаткової психологічної навантаження? Спорт – це і злети, і падіння, і ти намагаєшся на цьому просто не зациклюватися. Крім спорту, у мене є особисте життя – дитина, чоловік. і намагаюся більше знаходити позитив і натхнення в сім’ї. Інакше якщо зациклюватися тільки на бажанні, то ця хвиля тебе накриє повністю . І вже нічого не вийде “.

Виявилося, що в Казахстані Ткач ще не була: “Я вперше їду туди, і мені дуже цікаво. Дівчата розповідали, що це дуже красива країна, яка стрімко розвивається. Сподіваюся, що він стане для мене фартовим, щасливим. Спробувати місцеву кухню? Мені потрібно притримувати кілька зайвих кілограмів, але це не є моєю болючою темою, так як вони сходять легко під час тренувань і під час легкого передстартового хвилювання. Локшину я взагалі дуже люблю, як і всі пасти, а ось баранину чомусь не дуже “.

Розмовляла Олена Павлова “Сьогодні”