В перший день Світової першості зі спортивної боротьби в Нур-Султані змагалися представники чотирьох неолімпійських категорій греко-римської боротьби. Україну представляли Віктор Петрик (55), Олександр Грушин (63), Максим Євтушенко (72) та Юрій Шкрюба (82).

Віктор Петрик яскраво розпочав сутичку з представником Росії Кабалоєвим, однак у другому періоді росіянину вдалося переломити хід поєдинку і перемогти українця. Втім, подальша боротьба на чемпіонаті у Кабалоєва не склалася, і вже в 1/4 він програв грузинському борцю Цурцумії і не зміг “протягнути” нашого представника до втішного поєдинку. На жаль, Віктор Петрик вибуває з боротьби за медаль.

Олександр Грушин майже один в один повторив сценарій Віктора Петрика. Олександр також активно розпочав, вів у рахунку, але у другому періоді постановка Грушина в партер вивела його суперника, Ісламжона Бахрамова, в лідери.  Однак в наступному колі представник Узбекистану програв і Грушин, на жаль, також не пройшов у втішну сутичку.

Максим Євтушенко в першому колі поступився представнику Кореї.

Хочеться відмітити, що наші хлопці виглядали дуже достойно, боролися активно і до останньої секунди. Сподіваємось, в майбутньому чоловіки зможуть проявити себе на всі сто і завоювати омріяні нагороди!

Юрій Шкрюба переміг в кваліфікаційному раунді представника Ізраїлю, а в 1/8 поступився азербайджанцю Гусейнову, який, на щастя для Юрія, пройшов до фіналу і протягнув до втішного раунду і україця! Тож, завтра всі разом вболіватимемо за вихід Юрія Шкрюби до бронзовому фіналу.

Тримаймо кулаки!