Вашій увазі останні новини з борцівського життя України

Турнір Довбуша

В Коломиї триває 54-й Відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юніорів пам‘яті Олекси Довбуша. Змагання зібрали найсильніших юніорів з усіх регіонів України. Цього разу до Коломиї приїхали команди з Грузії, Вірменії, Молдови та Білорусії. Хочеться відмітити високий рівень організації змагань, потужний рівень конкуренції та серйозний склад учасників. Тільки команда Грузії представлена шістьма призерами Європи та світу!

РЕЗУЛЬТАТИ

Дякуємо борцям за безкомпромісну боротьбу! Суддям за професійну роботу! І звісно – організаторам! Дружній борцівській родині Покуття за Свято боротьби! Особливий респект братам Віталію та Роману Футумайчукам за відмінну організацію змагань!

ФОТОРЕПОРТАЖ ОЛЕКСАНДРА ПАСТУХОВА

Турнір Ірини Мерлені

28 вересня в спорткомплексі “Зірка” в місті Ніжин пройшов п’ятий ювілейний дитячий міжнародний турнір з вільної боротьби на призи олімпійської чемпіонки Ірини Мерлені.
Цього року в змаганнях взяли участь 24 команди, а це близько 300 учасників з різних міст України.
Організатори заходу – Міський центр фізичного здоров’я “СПОРТ ДЛЯ ВСІХ” Ніжинської міської ради та Федерація вільної боротьби Ніжинщини.
На даний захід вже традиційно особисто завітала олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені. Також до Ніжина прибули Ніна Лемеш – українська біатлоністка, член збірної України з біатлону, заслужений майстер спорту України, Голова Вертіївської територіальної громади Ігор Мороз та інш.
На змагання до Ніжина приїхала і команда з Білорусії.
Кубок осені 2019
5 жовтня в НСК “Олімпійський” юні борці греко-римського стилю змагалися за Кубок осені в рамках Дитячої Ліги боротьби.
На змагання приїхали 4 команди з Києва, Крюківшини, Конотопа та Харкова.
Місця розподілилися наступним чином: 1 командне – Збірна Дитячої Ліги (Київ), 2 командне – СК «Олександр Невський» 3 командне – Конотоп 4 командне – «Харківські Леви».
Жан Беленюк кращий спортсмен вересня

Підводячи підсумки спортивного місяця, Національний олімпійський комітет України визнав чемпіона світу з греко-римської боротьби, народного депутата Жана Беленюка найкращим спортсменом вересня в Україні.

Його наставника, старшого тренера збірної України з греко-римської боротьби Володимира Шацьких названо найкращим тренером місяця, повідомляє офіційний сайт НОК України.

На чемпіонаті світу-2019, який відбувся в Нур-Султані (Республіка Казахстан), досвідчений спортсмен впевнено повернув собі звання найсильнішого борця світу. У ваговій категорії до 87 кг Жан Беленюк окрім медалі найвищого ґатунку, виборов і олімпійську ліцензію на Токіо-2020.

Нагадаємо, для срібного призера Олімпійських ігор-2016 це вже третє цьогорічне «золото» на міжнародній арені. На рахунку Беленюка золоті медалі чемпіонату Європи (Бухарест, Румунія) та ІІ Європейських ігор (Мінськ, Республіка Білорусь).

Відзначимо, борець втретє отримує звання найкращого спортсмена місяця в Україні. Він був відзначений у квітні-2014 та вересні-2015.

Турнір на призи мера Тернополя

Кращі борці з України та з-за кордону зустрілися в Тернополі на одному килимі на масштабному VІI-му відкритому Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед кадетів та молодших кадетів 2004-2008 р.н. «Кубок голови міста Тернополя – 2019». Учасниками змагань стали понад 250 спортсменів з 12 областей України, а також із чотирьох країн зарубіжжя – Угорщини, Румунії, Молдови, Білорусі, які представляли тридцять команд. Змагання проходили на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

У загально-командному заліку перше місце дісталося команді з Молдови, друге – тернополянам, третє – спортсменам з Броварів.

Також діючий чемпіон Європи з вільної боротьби Марку Іону (Молдова) став кращим іноземним борцем, Беліченко Юрій, чемпіон України з вільної боротьби, отримав звання кращого борця міста Тернополя, а кращим борцем України визнали Іванчука Олександра з міста Чернівці.

Другі в Словаччині

27-28 вересня в місті Кошіце Словаччина проводився Міжнародний турнір з вільноі боротьби “Memorial Marosa Talla”за участі 6 країн(Чехія, Польща,Украіна, Молдова, Німеччина, Словаччина). В цих змаганнях прийняли участь також і Виноградівські борці.

Наші результати: Попович Емілія – 2місце, Тупиця Дмитро – 2місце, Зайченко Сергій – 2місце, Тупиця Назар – 3місце, Возний Віктор – 3 місце, Синаюк Вячеслав – 3 місце, Павлій-Сеге Денис – 3 місце, Довганич Дмитрій – 3 місце, також 4місце зайняли Мірошниченко Данило, Лівик Іван та Микола, Гомонай Михайло, 5 місце зайняли Чепак Даніель та Козушко Максим. В командній першості українська команда виборола 2 місце. Подяка федераціі вільноі боротьби Закарпатськоі обл. та батькам за потужну підтримку на змаганнях.

Вітаємо команди та тренерів!

Джерела: http://m.mynizhyn.com, http://oblsport.te.ua/