United World Wrestling оголосив Рим і Варшаву господарями турнірів рейтингової серії 2020 року. Обидва заходи будуть включати в себе всі три стилі боротьби: вільну, жіночу та греко-римську і вплинуть на посів на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо.

Рим прийме свої змагання 15-18 січня, а Варшава 4-7 червня – через місяць після фінального олімпійського кваліфікаційного турніру в Софії, Болгарія (детальніше про кваліфікаційні турніри тут).

Серія рейтингових турнірів 2020 року вплине на першу четвірку сіяних борців на Олімпійських іграх в Токіо. Це стане першим випадком, коли UWW використає рейтингові турніри для посіву на Олімпійських іграх. У цих турнірах взяти участь зможуть тільки 16 учасників у кожній ваговій категорії, таким чином цілих 25% борців у кожній вазі будуть посіяні. На думку Об’єднаного світу боротьби це гарантуватиме високу видовищність у півфіналах та фіналах Олімпійських Ігор.

Також (крім результатів рейтингових турнірів) у фінальному розподілі сіяних місць будуть враховані результати чемпіонату світу та континентальних чемпіонатів. Поточні рейтинги будуть публікуватися на головній сторінці United World Wrestling і оновлюватись після кожного турніру.

Решта Олімпійських кваліфікаційних турнірів також використовуватимуть посів на дві верхні позиції, спираючись на Чемпіонат світу 2019 року, першу рейтингову подію року та континентальні чемпіонати.