Шість медалей завоювали збірні з вільної боротьби на чемпіонаті світу серед спортсменів до 23 років. Віце-чемпіонкою світу в цій віковій категорії стала Аліна Акобія, бронзові нагороди здобули також Ірина Коляденко, Ілона Прокопевнюк та Ангеліна Лисак.  Дві бронзові нагороди вибороли наші хлопці Ігор Никифорук та Данило Стасюк.

Жіноча збірна під керівництвом Володимира Євонова вкотре довела, що є однією з найсильніших в світі, цього разу наша команда посіла третє місце в загальному заліку, випередивши чимало борцівських держав.

Вважаю, що наші борці та борчині виступили гідно і нам є чим пишатись, а також є підстави з впевненістю дивитись в олімпійське майбутнє вітчизняної боротьби.

Хотів би привітати призерів чемпіонату, подякувати їм за щоденну працю, за відданість килиму та олімпійським цілям. Шана та подяка нашим тренерам збірної, котрі гравірують спортсменів на зборах, підтримують на змаганнях. Хотів би відзначити роботу особистих тренерів, котрі займаються борцями на місцях, виховують їх, сприяють їхньому становленню та успіху. Подякувати лікарям збірної, масажистам – котрі деколи дійсно роблять дива.

Користуючись нагодою, хочу висловити подяку спонсорам збірних команд: компанії Glusco, торгівельній марці Лімо, та ТМ Карпатська Джерельна. Завдяки вашій підтримці Асоціація вільної боротьби має змогу покращувати умови проживання спортсменів на зборах, що безпосередньо впливає на тренувальний процес.

Вдячний Міністерству молоді та спорту, чию підтримку ми завжди відчуваємо і на зборах і на міжнародних змаганнях.

Спортивний результат – це зусилля великої команди людей, людей котрі рідко перебувають поряд з п’єдесталом, але без їхнього вкладу перемога не можлива. Всіх причетних, а також наших вболівальників, чию підтримку спортсмени завжди відчувають, вітаємо з результатом на чемпіонаті світу U23. І сподіваємось на великі звершення в майбутньому!

Президент Асоціації вільної боротьби України Юрій Копитко