4 грудня під час проведення Кубка України з вільної боротьби серед чоловіків та Кубка України з жіночої боротьби відбулося святкове засідання суддівського колективу, що обслуговує вищезгадані змагання спільно з представниками АСБУ.

На цьому зібранні, організованому завдяки фінансовій підтримці Асоціації вільної боротьби України та зокрема її президента Юрія Копитка, було дано короткий аналіз роботи суддів Кубка України та озвучено перспективи спільної з Асоціацією роботи щодо подальшого вдосконалення ефективності суддівства офіційних змагань з боротьби в Україні.

Член виконкому АСБУ Андрій Блажейко та голова суддівського комітету АСБУ суддя олімпійської категорії Роман Павлов відзначили багаторічну плідну роботу сіддів-ветеранів Анатолія Руденка (м. Нікополь) та Сергія Цимбала (м. Тернопіль) і вручили їм пам‘ятні вітання АСБУ.

Також, у своїй короткій промові на даному заході голова суддівського комітету АСБУ Роман Павлов дав аналіз роботи суддів вільної та жіночої боротьби, відзначив позитивну динаміку підвищення рівня суддівства змагань та підвищення рівня кваліфікації суддів. Лише протягом 2018-2019 років 5 молодих перспективних українських суддів виконали нормативи суддів міжнародної категорії – це Григорій Васьківський м. Київ, Артем Меланченко м. Полтава, Дмитро Петрушкин м. Дніпро, Ірина Остапук м. Львів та Тетяна Сікновенко м. Миколаїв. Ще 5 суддів здавали екзамени на підвищення категорій суддів міжнародної категорії. Роман Павлов, також, вручив пам‘ятні призи молодому судді МК з Київа Г. Васьківському та секретарю суддівського комітету В. Приймаку ( м. Тернопіль) за взірцеве виконання покладених на них обов‘язків і особистий вклад в розвиток суддівства спортивної боротьби в Україні.

Позитивним результатом у роботі колективу суддів спортивної боротьби України стало те, що на змаганнях Кубка України успішно працюють судді з греко-римської боротьби. Роман Павлов висловив надію, що в найближчому майбутньому суддівські колективи вільної та греко-римської боротьби будуть об‘єднанні і це в кінцевому результаті дасть новий позитивний поштовх для підвищення ефективності суддівства внутрішньоукраїнських змагань та високій конкурентноспроможності української боротьби на Європейских та світових килимах.

Усі учасники зібрання висловили щиру подяку організаторам та побажання, щоб подібні заходи стали традиційними у майбутньому.