UWW винесла основні рішення, щодо Олімпійських Ігор 2021 року.

1) Кваліфікаційні турніри для Ігор в Токіо 2021
• Відбіркові турніри до ОІ повинні бути організовані в 2021 році в той же період, що були заплановані в 2020 році (з урахуванням незначних коректувань точних дат).
• Організатори та міста проведення не змінюються.

2) Щодо майбутніх чемпіонатів UWW
• Всі чемпіонати UWW, заплановані до 30 червня 2020 року, переносяться на більш пізній термін для прийняття рішення в консультації з зацікавленими організаторами, Технічною комісією і Департаментом спорту.
• Всі міжнародні турніри, заплановані до 30 червня 2020 року, скасовані.
• UWW пропонує всім національним федераціям скасувати свої національні заходи для забезпечення здоров’я всіх учасників.

Календар буде адаптовуватись під ситуацію з розвитком пандемії та буде враховувати фінансові проблеми з якими можуть зіштовхнутися національні федерації.

3) Вимоги до участі в Іграх
МОК звернувся до всіх міжнародних федерацій з проханням розглянути в своїх кваліфікаційних системах вимогу про віковий допуск в світлі нових дат проведення Ігор.

• Президія UWW вирішили дозволити участь спортсменів, які будуть відповідати мінімальним віковим вимогам у 2021 році.
• Відносно громадянства спортсменів Бюро вирішило, що зміна громадянства не дозволяється. Спортсмени, які мають намір подати заяву на зміну громадянства в 2021 році, можуть бути не допущені в Відбіркові турніри та Олімпійські Ігри.
Примітка: Як уже оголосив МОК, вже виділені квоти заблоковані і не зміняться.

4) Конгрес 2020
Черговий конгрес UWW в даний час запланований на 6 вересня 2020 року, напередодні юніорського чемпіонату світу. Однак, з огляду на Статут UWW і оскільки цей чемпіонат може бути перенесений на більш пізній термін, було вирішено, що скликання Конгресу все одно відбудеться у вересні.
*****
Дякую за співпрацю і бажаю вам міцного здоров’я.
З повагою,
Ненад Лаловіч
Президент UWW