Наближається довгоочікувана дата – 22 травня, коли заплановано закінчення жорсткого карантину та перехід до поетапного повернення до звичної діяльності.

Спортсмени, а особливо борці, із нетерпінням очікують відкриття залів і виходу на килим. Асоціація спортивної боротьби України хотіла б дати наступні рекомендації щодо організації тренувального процесу під час виходу з карантину.

Під час карантину та навіть зараз більшість аспектів нашої життєдіяльності регламентувались Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

За умови, що органи влади та місцевого самоврядування дозволили відчинити спортивні зали для відвідувачів та проводити групові тренування (з обмеженням по кількості учасників групового тренування, або  без обмеження): проводити відновлення тренувального процесу у два етапи.

Перший етап.

Після початку тренування групи, протягом 14 днів не допускати змін у складі групи та залучення додаткових учасників групи.

Групові тренування проводити із дотриманням соціальної дистанції, без безпосереднього контакту між спортсменами, спортсменами та тренером. Тренер дотримується маскового режиму.

Дотримуватись суворого графіку дезінфекції обладнання, інвентарю та приміщень до та після використання.

Спортсменам вести журнал самоконтролю, а тренеру – контролювати:  два рази на день вимірювати температуру тіла, постійно слідкувати за симптомами респіраторної інфекції. (Інструкція з самонагляду додається). Інструкція до завантаження

Якщо після проведення 14 денного тренувального циклу, жоден з учасників групи не має ознак COVID-19, ніхто не захворів на COVID-19, ніхто не мав прямого контакту з хворим на COVID-19, можна переходити до другого етапу.

Другий етап.

Учасники тренувального процесу продовжують дотримуватись відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, продовжують ведення самоконтролю стану здоров’я, та заходів з дезінфекції обладнання, інвентарю та приміщень.

Тренування у групах продовжуються без дотримання соціальної дистанції, з безпосереднім контактом між спортсменами.