Жіноча збірна повернулась до Олімпійської бази Конча-Заспа. Як проходить збір в умовах адаптивного карантину ми розпитала в головного тренера збірної

– Володимире Євгеновичу, як дівчата з регіонів діставались до тренувальної бази під Києвом?

Напередодні збору всі спортсменки та тренери здали тести на короно вірус. Всі дівчата приїхали до Конча-Заспи на машинах, їхали по кілька чоловік, завдяки цьому змогли уникнути зайвих контактів у потягах чи автобусах. Приїхали всі, крім однієї борчині, яка перехворіла і повинна пройти ще додаткове тестування.

– Як відбулась зустріч, після такої тривалої перерви?

– Звичайно всі скучили за живим спілкуванням. Зараз дуже багато розмов, сміху. В нас завжди була дружня атмосфера в команді, але зараз це відчувається ще більше.

– Яких запобіжних заходів зараз дотримується збірна?

– Все за рекомендаціями, антисептики, маски. В приміщеннях весь час носимо маски, також всі працівники бази носять маски. Весь час дезінфікуємо руки. Також по силенно дезінфікується зал, тому між тренуваннями хлопців та дівчат тепер проходить тривале прибирання зали.

– Чи можете вже оцінити в якій формі зараз знаходяться спортсменки?

– Зараз рано говорити. У всіх були різні умови для тренувань, тому ми не поспішаємо з навантаженнями, адже є ризик травмуватись. Зараз згадуємо боротьбу, розбираємо техніку на килимі, також граємо в рухливі ігри, працюємо на тренажерах багато. Перший тиждень будемо втягуватись, а вже на другий тиждень додамо навантаження.

– Як вважаєте, коли збірна зможе повернутись до звичного режиму навантажень?

– Ми будемо поступово, дуже поступово повертатись до звичного режиму. Зараз немає необхідності нагнітати, адже найближчим часом ніяких змагань не буде. І тому в нас є можливість плавно посилювати тренування.

– Коли відбудеться другий збір і за яким сценарієм він буде проходити?

– Вже 6 липня ми їдемо на море. Там дівчата зможуть відновитись, поплавати, покачатись. Плануємо максимально приділяти увагу техніці, щоб спортсменки поступово починали згадувати, відчувати килим. Мені здається, що зараз в дівчат може бути навіть краще сприйняття, вони зможуть в спокійному режимі розбирати ситуації та відпрацьовувати прийоми. Тому що напередодні змагань завжди є тиск на спортсмена. Дівчата хочуть лише наборюватись, а тепер матимуть можливість спокійно розбирати усі аспекти.