Щиросердечно вітаємо вас із 24-ю річницею Конституції України, яку ми відзначаємо 28 червня. Це свято Головного Закону країни, в якому окреслені ключові права та свободи українських громадян, територіальний устрій нашої держави, засади місцевого самоврядування та принципи демократичного розвитку України.

Наша Конституція нараховує багатовікову історію. Один із кращих її взірців – це Конституція Пилипа Орлика 1710 року, яка міжнародною спільнотою була визнана першою демократичною конституцією у світі. Утім, сучасний варіант нашого Головного Закону є ще більш удосконаленим з огляду на демократичні засади розвитку української державності, розбудову різних сфер суспільного життя, визначення людських прав і свобод.

Важливо, щоб положення, які зафіксовані на сторінках Конституції, були не лише правовою декларацією з найвищою юридичною силою, але й нормою повсякденного життя українців. Наші громадяни повинні відчувати себе захищеними і вільними, а одним з головних суспільних ідеалів має залишатися принцип верховенства права.

Конституція України – це головний оберіг державності й демократії, гарант соборності нашої країни. Її прийняття назавжди закарбувало бажання українців жити у власній незалежній державі.  Конституцією України утверджені головні цінності нашого народу – людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека. Будуючи майбутнє нашої Батьківщини, ми маємо  пам’ятати про це.

Нехай же в день національного свята – Дня Конституції – в кожного з нас  міцніє почуття гордості за свою країну, за її Головний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній державі.

Бажаємо вам взаєморозуміння, достатку, благополуччя, спокою та миру. Нехай принципи Конституції стануть реаліями нашого сьогодення.