Чоловіча збірна проходить збір в Южному. Наставник Національної команди з боротьби розповів, як проходить НТЗ та про внутрішні змагання.

Про збір в Южному

«Маю сказати, що на базі в Южному сподобалось всім! Комплекс збудований на початку двохтисячних і зараз в дуже хорошому стані. Красива будівля, хороші умови. Доглянуті зелені газони, є охорона комплексу. Свого часу в 2005 році, тут навіть проходив чемпіонат України з боротьби.

В залі  два з половиною килими, і що дуже важливо влітку – тут є кондиціонери, тому тренуватись дійсно дуже комфортно. Також є колонки, можна додати настрою музикою. В тренажерному залі також є кондиціонери. Море зовсім поруч. Всім так сподобалось, що розмірковуємо над тим, щоб провести тут ще один збір, можливо привезти юніорів, або спортсменів до 23 років на збір напередодні чемпіонату світу.

Жіноча збірна вже випробувала всі місцеві активності і ми так само запланували на наступний тиждень багато цікавих занять для хлопців. Окрім килима хочемо, щоб була ще психологічна розрядка.  Обов`язково зробимо вихід на човнах драгонбот. А представники легких вагових категорій зможуть спробувати джампінг. Справа в тому, в джампінгу є обмеження по вазі, до 70-80 кг, тому для тяжів придумаємо іншу програму в цей час. Також будемо практикувати ігри в футбол, баскетбол. Вчора ми ходили в гості до федерації пляжного волейболу на майданчик біля моря. Грали в волейбол. Хлопцям дуже сподобалось, хоча дехто навіть ніколи не пробував цю гру.

В нас за десять днів змагання, тому ми зараз ми планомірно підводимо спортсменів до турніру.

Хотів би подякувати особисто тренеру Володимиру Веремейчуку, який дуже нам допомагає в усіх питаннях.»

Про команду

«На цей збір приїхала практично вся доросла збірна команда. Повернулись до тренувань Валерій Андрійцев, Василь Шуптар та Семен Радулов, який  мав операцію у Німеччині. В стою Олександр Хоцянівський, Василь Михайлов, Ерік Арушанян, Гор Оганесян.

Ті, хто був на базі в Заросляку мають індивідуальну програму. Вони мали великі навантаження  в горах і зараз в них менші навантаження. А ті, хто  з певних причин пропустив минулий збір надолужують те, що недопрацювали в горах.

До нас багато приїжджає тренерів з Одеської області, допомагають на тренуваннях. Тож в нас все добре.»

Про зміни в календарі UWW

«Незважаючи ні на що ми вирішили провести чемпіонат України серед юніорів. І наприкінці місяця у Львові наша молодь матиме старт. Хочеться вірити, що до того часу нічого не зміниться. Хлопці готуються до змагань. Я оптиміст, і сподіваюсь, що принаймні чемпіонат світу серед юніорів в цьому році все ж таки відбудеться.

Наприкінці серпня UWW знову переглядатиме календар і прийматиме рішення щодо інших змагань. Кажуть йде друга хвиля COVID19. Але ми дуже хочемо, щоб чемпіонати світу по юніорам та U23 все ж таки відбулись. Хотілося б звичайно і дорослий чемпіонат світу, але про це так бачу, взагалі рано говорити.

Щодо внутрішніх змагань, то наразі жодних змін. Єдине, що можливо Київський турнір відбудеться дещо в іншому форматі. Київський Міжнародний турнір це змагання, що відбуваються під егідою Об`єднаного світу боротьби. Вірогідно, що ми проведемо його як внутрішній турнір, наприклад «Kyiv Open». Якщо ситуація дозволить, то обіцяли приїхати команди з Молдови, Польщі, Білорусі, Угорщини і навіть Франції.»