Напередодні Індивідуального Кубку світу ми поспілкувалися з головним тренером жіночої збірної

Про Індивідуальний Кубок

«В сучасних умовах те, що міжнародні змагання такого рівня відбудуться – це вже дуже добре. В борцівському світі давно не було стартів і всім буде корисно подивитись, хто зараз в строю, в якій формі знаходяться спортсмени інших країн.

Але звичайно для спортсменів зміна формату не була хорошою звісткою. Чемпіонат світу та Кубок світу – це змагання різного рівня і відповідно премії та стипендії для медалістів будуть значно менші.

На жаль дуже багато країн відмовились від участі і зараз ми навіть не уявляємо, хто приїде до Белграду та в якому складі. Насправді це навіть не дуже принципово, ми активно готуємось, в нас досить молода команда, значна частина – це юніорки і ми плануємо поборотися за медалі.»

Про відбір на головний старт грудня

«Цього разу в нас був дуже непростий відбір. Практично всі лідери хворі або тільки перехворіли Covid 19, відповідно вони навіть не претендували на поїздку. Також кілька дівчат не змогли прийняти участь через травми.

На зборі в листопаді ми планували робити прикидки, але через пандемію довелось відмовитись від цієї ідеї. Зараз також не вдалось також провести прикидки у всіх вагових категоріях, оскільки багато дівчат відмовились від участі через хвороби. Юлія Ткач, Оксана Лівач, Юлія Хавалджи щойно перехворіли,  Алла Черкасова, Ірина Коляденко, Лілія Горішня ще не відновились після травм. Тому ми скликали тренерську раду і спільно вирішували, хто поїде до Белграду. На щастя регламент змагань дозволяє 2 кг допуску і нам вдалось зібрати команду з кращих молодих спортсменок. Більшість з них вже має досвід та медалі міжнародних змагань. Лише у вазі 76 кг ми все ж таки провели прикидку між Анастасією Осняч та Романою Вовчак, де безапеляційно за одну хвилину на туше виграла Осняч, чим забезпечила собі путівку на Кубок світу.

Вважаю, що це хороша перевірка для молодих спортсменок. Особисто мені буде дуже цікаво подивитись на що здатні наші молоді дівчата.»

Про НТЗ

«Зараз нам скоротили юніорські збори і тому зараз на базі не 50 борчинь, як було на минулому зборі, а 26. Але до нас зараз  з Франції приїхала призерка чемпіонату світу Ларрок Кумба, дуже потужна спортсменка і 6 грудня чекаємо в гості команду з Іспанії. Вважаю, що це буде дуже корисно для наших дівчат, щоб мати більш різноманітний спаринг. Адже вже в лютому повинен відбутись чемпіонат Європи і до цього часу нам також потрібно провести відбіркові змагання та як слід підготуватись.

Буквально завтра відбудуться контрольні сутички і ми будемо бачити в якій готовності наші спортсменки напередодні Індивідуального Кубку світу.

Цей збір в нас буде тривати до 12 грудня, і за два дні до вильоту ми зробимо тести на короно вірус. Поки, що ми не повністю уявляємо, як все буде відбуватись в Белграді, знаємо, що ми не зможемо залишати готель.»