Першу бронзу команді вільників на Індивідуальному Кубку світу в Белграді приніс призер Європи в Римі – Андрій Яценко. Його перемога на заключних секундах над сербом Стеваном Мічичем подарувала українським вболівальникам шалені емоції.

– Андрію, вітаю! Як почуваєшся після змагань?
– Дуже щасливий, що вдалося вибороти медаль. Ви бачили наскільки високим був рівень конкуренції в Белграді, і наскільки серйозними були суперники. Після тривалої перерви хотілося підтвердити свій рівень і довести, в першу чергу собі, що ми працювали і готувалися немарно.

– Поступаючись в фінальному поєдинку з рахунком 1:2, буквально за три секунди до свистка ти вирвав перемогу…
– Знаєте, дуже хотів перемогти! Розумів, що потрібно битися до кінця. Знав, що це вирішальна сутичка змагань! Не можна зупинятися і стояти. Тільки вперед! Тому пішов у наступ і доля мені посміхнулася!

– Після першої, не зовсім вдалої спроби провести Мічичу кидок заднім, в другому епізоді ти вирішив не ризикувати?
– Так, я зайшов назад і просто збив його до низу.

– Який поєдинок був складнішим з Арутюняном чи сербом?
– Обидва! Але все таки за «бронзу» сутичка була принциповою! В поєдинку проти Арсена Арутюнана мені за хвилину до кінця вдалося вийти вперед, рахунок став 4:3, але я вирішив відстояти і пропустив прохід. Мені потрібно було починати першим і не віддавати ініціативу.

– Вітаю з бронзою! Кому б хотів подякувати?
– Всім хто за мене вболівав! Рідним, друзям, тренерам! Асоціації спортивної боротьби України та Асоціації вільної боротьби України. Спонсорам нашої збірної компанії Glusco та ТМ Лімо.

Розмовляв Олександр Пастухов