Борець з Одещини Василь Михайлов приніс нашій команді третю «бронзу» на Індивідуальному кубку світу, але, без сумніву, підопічний Андрія Павловича Панаітова, міг боротися у фіналі за звання чемпіона…

– Василю,чи все вдалося виконати, що задумував?
– Звичайно, ні. Дуже хотілося поборотися у фіналі за «золото». Однак в півфіналі проти турка Мухаммета Котаноглу припустився помилки, пропустив прийом, віддав чотири бали і просто не встиг наздогнати. Рахунок зрівняв, але якихось секунд, для того щоб вийти вперед, як завжди, не вистачило. Програв з рахунком 4:4.

– Не вистачило часу?
– Чесно кажучи, весь другий період я атакував і активно йшов вперед. Суперник захищався, відступав і уникав боротьби. Були всі підстави дати йому попередження за пасивність. На жаль, судді не звернули на це увагу. Але, як-то кажуть – після бою кулаками не машуть. Значить наступного разу буде краще.

– Як вважаєш, чи не слід було включитися трохи раніше?
– Можливо і так, однак боявся знову припуститися помилки. Ще одна подібна необережність і рахунок стає 8:0, а це вже серйозно. Тоді шансів відігратися майже немає. Важливо було пильнувати суперника і шукати свою дію. Вже після сутички, зрозумів зміст слів свого тренера, що найкращий захист – це наступ.

– Поєдинок за «бронзу» проти Ахсарбека Гулаєва, пройшов не в такій напрузі?
– Це була наша четверта зустріч з Ахсарбеком за мою кар’єру, і рахунок між нами став 3:1 на мою користь. Я вже добре вивчив манеру його боротьби. Знаю, що він вміє, що може, тому спокійно пристосувався до нього. Працював акуратно, виважено й переміг.

– Кому би хотів подякувати за підтримку?
– Всім хто в мене вірив і за мене вболівав. ФСТ «Динамо». СК «Мангуст» в особі президента Магомеда Магдієва. Віце президенту Всеукраїнської федерації пляжної боротьби України Тетяні Акуленко. Асоціації спортивної боротьби України та Асоціації вільної боротьби України, партнерам АВБУ компанії Glusco та ТМ Лімо, спонсорам та меценатам. Звичайно, тренеру – Андрію Панаітову. Всім вболівальникам!

– Васю, щоб ти хотів побажати борцям, друзям, фанатам боротьби напередодні Різдвяних Свят?
– В першу чергу – здоров’я! Ситуція в світі є настільки складною, стільки людей хворіє, що хочеться аби загроза епідемії найшвидше минула.Бережіть себе! Всім бажаю щасливого Різдва та веселих Свят!

– Що попереду?
– Наразі трохи відпочинимо, а далі знову будемо братися до роботи. В новому році на січень заплановано чемпіонат України, а напередодні,збір в Конча-Заспі. Але за прогнозами змагання буде перенесено. Чемпіонат Європи, вже перенесено на квітень. А ліцензійний турнір відбудеться в березні. Тож будемо готуватися.
– Васю, дякую за розмову, вітаю з медаллю і бажаю перемог в прийдешньому році.

Розмовляв: Олександр ПАСТУХОВ