Чемпіонка Європи Алла Белінська завоювала на ліцензійному турнірі ліцензію та чемпіонський титул. Одразу після повернення з Болгарії Алла розповіла, як налаштовувалась на перемогу та як планує готуватись до Олімпіади.

Про ліцензійний турнір

«Перемога на чемпіонаті Європи додала мені впевненості та мотивації напередодні світового ліцензійного турніру. Відбір на Олімпіаду надзвичайно відповідальні змагання, тому звичайно певне хвилювання перед поїздкою було. Але навпаки дуже хотілося пошвидше відборотися. Я відчувала свою готовність, тому їхала в Софію впевнена в своїх силах.

Я довго до цього йшла. Для мене це третій ліцензійний турнір, на європейському відборі я стала третьою, тому повинна була використати останній шанс.»

Про суперниць

« Категорія 76 кг – зараз одна з найскладніших категорій на світовій арені. Тут дуже висока конкуренція і багато потужних спортсменок. Мені трішки бракує ваги і спочатку, після переходу у вищу категорію – це заважало. Але я вдячна своїм особистим тренерам Андрію Стадніку та Віктору Лушнікову, вони дуже правильно вибудували тактику, навчили використовувати свої сильні сторони. І зараз у Софії Андрій Володимирович налаштував мене на перемогу та детально продумав які прийоми варто застосовувати, я задоволена, що вдалося все реалізувати. Також вдячна своєму першому тренеру, який привів мене в цей спорт – Анатолію Власову, без нього цієї перемоги не було б.

Щодо суперниць на турнірі, то наприклад з Марією Акоста з Венесуели я зустрічалась в 2016 році на ліцензійному турнірі напередодні Ріо. Тоді я поступилась і здобула бронзу. Цього разу я розуміла, що не можу дозволити знову їй перемогти. Тому правильно підійшла до поєдинку, зуміла нав’язати свою боротьбу та виграла півфінальну сутичку.

Саме на ліцензійному турнірі я зрозуміла, наскільки правильним було рішення боротись останні два роки у вазі 76 кг. Завдяки своїм попереднім здобуткам я опинилась другою в рейтингу до цих змагань і нас з головною конкуренткою Ясмін Адар з Туреччини розвели по сітці. Зараз в UWW така система, що сітка залежить не лише від жереба, але й від твоїх попередніх результатів – найсильніших борців розводять по сітці, щоб вони зустрілись у фіналі.»

Про підготовку до Олімпіади

«Це літо буде дуже напруженим, хочу більше качатись, працювати над недоліками. Зараз я маю пройти вакцинацію. І вже в червні планую поборотись на Open Poland у Варшаві. В травні в нас будуть збори в Конча-Заспі, потім в Заросляку в Карпатах і потім на морі в Южному. Тренера розробили план підготовки і сподіваюсь в нас все вийде. Ми як спортсмени  повинні робити свою роботу, а там як Бог дасть. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб здобути Олімпійську медаль. Це мрія кожного спортсмена, ключовий момент в кар’єрі.

Я вдячна, що в нашої команди є всі можливості гідно готуватись до Олімпіади. В нас чудові тренери Андрій Стаднік, Володимир Євонов, Ярослав Базилюк, прекрасна команда фахівців лікарів, масажистів. Завдяки Міністерству молоді та спорту в нас хороші збори. Асоціація вільної боротьби на чолі з Юрієм Копитко та віце-президентом Едуардом Прощуком зажди допомагає спортсменам. Також хотіла би згадати про наших партнерів компанії «Glusco», «Лімо», «Карпатська Джерельна» – їх підтримка дуже відчувається. Насправді за кожною перемогою стоїть праця дуже багатьох людей.»