18 червня, у спортивному комплексі «Динамо» розпочався 5-ий турнір-меморіал з вільної боротьби пам’яті Заслуженого тренера України Олега Павловича Сазонова.


“Цей турнір ми проводимо вже п’ятий рік поспіль”, – розповідає один з організаторів – Ростислав Первачук. – Цього року ми залучили більше дітей – це понад 400 учасників. Серед особливостей – ми додали ще одну вікову групу. Якщо у попередні роки змагалися учасники до 17 років, то зараз – до 15 і до 13, бо саме ці вікові групи найбільше потребують подібних змагань. Також сьогодні до нас приїхали гості з інших країн. Нам трохи пощастило, що якраз дещо послабили карантинні обмеження і зараз маємо ще учасників з Молдови, Німеччини та Азербайджану. Хоча деяким представникам зарубіжних країн таки не вдалося доїхати до нас”, – зазначив він.

За словами голови ЛОО ФСТ “Спартак”, учня Олега Сазонова Віктора Первачука, метою проведення цього турніру є популяризація та подальший розвиток вільної боротьби, а також вшанування пам’яті всесвітньо відомого тренера і хорошої людини Сазонова Олега Павловича.

Організаторами змагань є ЛОО ФСТ “Спартак” та Львівська обласна асоціація спортивної боротьби України, а одним із партнерів – Відділення НОК України у Львівській області.

Дежерело: https://galinfo.com.ua/