Напередодні Олімпіади ми знайомимо вас з нашою олімпійською командою

Дата та місце народження: 20 липня 1990 року с. Андрієвка, Донецька обл..

Освіта: Училище Олімпійського резерву ім. Бубки. Національний Університет фізичного виховання та спорту.

Спортивне товариство: Динамо

Найбільші здобутки: Чемпіонат світу 2019 – бронза, чемпіонат Європи 2014, 2019, 2021 – бронза, Європейські Ігри 2019 – бронза.

Життєве кредо: Завжди досягати задуманого.

Шлях до борцівського килиму

Боротьбою почав займатися з десяти років. До борцівської секції ходив мій старший брат, всі мої однокласники. В нашому селищі було лише дві секції – боротьба та футбол. Певний час я суміщав тренування, а потім тренер з футболу переїхав і залишилась лише боротьба. Хоча я розумію, що ніколи би не став професійним футболістом, я завжди був крупним хлопцем, генетика в мене борцівська.

Наставники

Моїм першим тренером був Олег Немашкалов. Він був не лише гарним тренером, але й справжнім психологом,  вмів запалити в дитячих серцях справжній інтерес. Олег Миколайович весь час розповідав нам про чемпіонати світу, Олімпіаду, відомих борців.

В дев’ятому класі я вступив до спортивного училища в Донецьку. Тут розпочалось принципове нове життя, постійні тренування, режим, почав їздити на чемпіонати України і саме тоді зрозумів, що я в боротьбі надовго. Вважаю мені пощастило, в Донецьку я потрапив в хороші руки до фахового тренера Олександра Будюка, який працював зі мною цілих п’ять років, до того часу, як я вступив до Києва. В цей період я почав показувати результати на юніорському рівні, двічі вигравав чемпіонат України серед юніорів та став третім на молодіжній Європі. Також протягом всієї моєї спортивної кар’єри мене підтримує  президент федерації боротьби Донецької області Ігорь Гаманілов.  

До Університету фізичного виховання я вступив в 2009-му році і з того часу моїм незмінним наставником є Григорій Данько. Завдяки досвідченому тренеру в мене покращилися результати. Напередодні Олімпіади до моєї підготовки долучився Вадим Тасоєв, титулований тяж і тренер.

Зараз в Києві, мені дуже допомагає призер лондонської Олімпіади напівтяж Валерій Андрійцев, який виступає моїм спаринг-партнером. Загалом підготовка до Олімпіади, це командна робота і тому я вдячний нашій збірній, тренерам, Асоціації вільної боротьби України за підтримку та допомогу в підготовці. Також хотів би згадати про партнерів нашої Асоціації компанії ТМ Лімо, ТМ Карпатська Джерельна, які фінансово підтримують збірну команду.

Олімпіада

За мою спортивну кар’єру це вже третій Олімпійський цикл і моя друга Олімпіада. Рівно десять тому в 21 рік я потрапив до Лондона. В тому віці для мене сам факт потрапляння на Олімпіаду вже було досягненням. Тоді я відчув цю атмосферу, доторкнувся до цього килима, зрозумів що таке Олімпійські Ігри. Я не здобув тоді медалі, але цей досвід мотивував мене йти далі до мети. І ось зараз я отримав новий шанс. Я дорослий спортсмен і головна мета – це медаль. Хочеться, завершити кар’єру успішним виступом, хочеться привезти медаль для країни, для тренерів, для друзів, для всіх хто вболіває.

За останні десять років я набув чимало досвіду, практично весь цей час я змагаюсь з одними й тими самими суперниками. Знаю, хто як бореться, тому налаштований на результат.

Олімпіада – це вершина до якої спортсмен  йде все життя. І я маю намір скористатися цим шансом.