Алла Черкасова здобула бронзову нагороду Олімпійських Ігор у Токіо!

Варто зазначити, що вона стала другою борчинею, після Ірини Мерлені, яка здобула олімпійську медаль!

Наполегливо та зосереджено розпочала свої виступи на борцівських килимах олімпійського Токіо українка у ваговій категорії до 68 кг Алла Черкасова.

Наша спортсменка впевнено здолала представницю Польщі – бронзову призерку Пекіну-2008 Агнєшку Вєщек-Кордус (11:0) в 1/8 та не подарувала жодного шансу борчині з Німеччини Анні Кармен Шель (6:0).На жаль, надскладна зустріч з чемпіонкою світу-2019 американкою Тамірою Менса-Сток завершилася не на користь нашої співвітчизниці (4:10).

Але Алла Черкасова має велику мотивацію, щоб поборотися за олімпійську «бронзу».«Син у мене просив медаль і я готова зробити все, щоб її привезти. Це моя остання Олімпіада – останній шанс здійснити мрію», – відзначила Алла Черкасова перед півфіналом.

У малому фіналі Алла на туше перемогла Олімпійську чемпіонку 2016 року Сару Досьо з Японії. Алла від самого початку почала атакувати, в той час як її суперниця була дуже обережною. І в результаті менше ніж за три хвилини Алла поклала її на лопатки!

«Неймовірно щаслива, що привезу синові обіцяну олімпійську медаль. – зізналась Алла в розмові з НОК України – За свій великий спортивний вік так багато людей, які були поруч у різні періоди й допомагали хто словом, хто справою. Вдячна всій Україні та Богові за цю нагороду. Було складно налаштуватися, та я була готова боротися, адже розуміла, що це, можливо останні шість хвилин у моїй кар’єрі».

Вітаємо Аллу зі здійсненням мрії! Вітаємо весь тренерський штаб, головного тренера збірної Андрія Стадніка, старшого тренера Володимира Євонова, особистого тренера Олексія Мельника та всіх вболівальників боротьби!