На вихідних в столиці України на головній спортивній арені країни відбувся чемпіонат України з вільної боротьби.


Варто відзначити високий організаційний рівень змагань. Завдяки спільним зусиллям Міністерства молоді та спорту України, Асоціації спортивної боротьби України та Асоціації вільної боротьби України чемпіонат став яскравим початком нового олімпійського циклу.
«Вважаю, що нам вдалося зробити справжнє спортивне свято. Борці та борчині розпочали сезон яскравими та емоційними поєдинками. – зазначив президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко. – Вперше в історії внутрішній чемпіонат країни проходить на такому рівні в столичному палаці Спорту. Дякую за підтримку всім нашим друзям та партнерам.»


Борцівське свято відбулось завдяки підтримці партнерів Асоціації спортивної боротьби України: ТМ «ЛІМО», ТМ «Карпатська Джерельна», мережі фітнес центрів в Нью-Йорку Match Point NYC , бренду «Lanavitta» та мережі «Blackwood Burger».


Всі переможці та призери змагань отримали не лише грамоти, а й солідні призові. Цього разу призовий фонд чемпіонату країрни складав 550 тисяч гривень!

Віце-президент Асоціації спортивної боротьби та народний депутат Едуард Прощук на урочистій церемонії відкриття нагадав всім присутнім про минулорічні здобутки наших борців та побажав успіхів українським борцям в новому олімпійському циклі: «Завдяки неймовірним досягненням вітчизняних борців Асоціація спортивної боротьби визнана кращою федерацією серед Олімпійських видів спорту. Наші спортсмени здобули чотири олімпійські медалі і в новому році я хотів би згадати кожного з них: це бронзові призерки Ірина Коляденко та Алла Черкасова, срібний призер Парвіз Насібов та наш герой чемпіон Олімпіади в Токіо – Жан Беленюк. Безумовно такі досягнення надихають нас на подальшу роботу і ми розпочинаємо новий олімпійській цикл повні планів та енергії.»


Глядачі чемпіонату України отримали справжнє задоволення та видовище світового ґатунку, адже у фіналах зійшлися чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи, а також молоді амбітні спортсмени. Борці показали високий рівень боротьби, адже змагання були одним з етапів відбору до чемпіонату Європи, що стартує наприкінці березня в Угорщині.