Важливі зміни у правилах боротьби !!!

Бюро United World Wrestling оголосило про зміни у правилах боротьби, які набувають чинності негайно.

Одна з найбільш значних змін правил стосується балів, набраних активним борцем протягом 30-секундного періоду активності. Відповідно до оновлених правил, активний борець отримуватиме бали за будь-які атакуючі прийоми та один бал, якщо його противник не зможе набрати бали протягом 30-секундного періоду активності.

Введення цієї зміни спонукає активного борця набирати бали протягом 30-секундного періоду активності.

Ще одне ключове рішення, яке вплине на систему очок зустрічі, – це оновлення для втікання з килима

Незалежно від стилю, будь-який борець, що тікає з килима, буде покараний попередженням та 1 балом без необхідності попереднього усного попередження. Цей штраф зараховується на додаток до зарахованої дії. (Приклад: якщо дія закінчується тейкдауном = 2 бали, попередження + 1 додатковий бал.
Вихід за килим = 1 бал, тоді попередження + 1 бал).

У греко-римській боротьбі ухилення від захоплення як у партері, так і у стійці тепер каратимуться попередженням + лише 1 бал для суперника.

Бюро також затвердило конкретні зміни, що стосуються рівного рахунку (1: 1, наприклад), нічиїх та попереджень про пасивність.

Жеребкування кваліфікаційних раундів тепер розподілятиметься порівну з використанням підходу «верх-низ-низ-верх», щоб забезпечити збалансовану сітку між верхньою та нижньою половинами жеребкування. Система, що використовується для розміщення сіяних борців, також слідуватиме цьому підходу.

Тренери тепер можуть мати більше часу, щоб запросити протест, після публікації очок на табло або після того, як борці зайняли нейтральну позицію. Це зміна порівняно з колишнім правилом, згідно з яким тренери мали всього п’ять секунд на челендж після того, як аналізований рахунок був опублікований на табло.

Бюро видалило усне попередження за пасивність для U15, U17 (кадет) та ветеранів, оскільки періоди коротші, ніж U20 (юніори), U23 та сеньйори.

Якщо борець перебуває у небезпечному становищі та симулює травму, а його супротивник шукає можливість покласти опонента на туші, рефері більше не зупиняє поєдинок. І тут суддя фіксує туше, а керівник килима підтвердить це.

Повні правила ви можете завантажити прямо тут

Повний перелік змін на сайті
Unitedworldwrestling