Деякі зміни в правилах боротьби вступають в силу з 2 квітня 2018 року!!!

Стаття 8 були уточнені критерії ранжирування в нордичній системі проведення змагань

Стаття 21 переглядати відео під час проведення консультації суддівської бригади буде заборонено, переглянути відео повтор можливо, тільки тоді, коли викинуть «челендж» з кута секунданта!

Стаття 47 усунені часові межі для визначення пасивності в греко-римській боротьбі, постановка в партер тільки 1 раз за період!

Негативна боротьба «negative wrestling» (пальці, блокування суперника, опущена голова, і т.д.) оцінюється попередженням і 1 бал супернику у вільній боротьбі, попередження і 2 бали супернику в греко-римській боротьбі.

Стаття 49 умисний ухилення від боротьби «fleeing a hold» карається попередженням і 1 бал супернику у вільній боротьбі, попередження 2 бали в греко-римської.

Стаття 50 умисне ухилення від боротьби (втеча) з килима «fleeing the mat» карається так само, як і в ситуації умисний відхід від боротьби (стаття 49), крім випадку умисної втечі з килима в небезпечному становищі, борець який в небезпечному становищі навмисне рятуючись від « туше » йде за межі килима карається попередженням, а суперник отримує 2 бали, в обох стилях боротьби.

Стаття 52 в греко-римській боротьбі, атакуючий борець, який проводить прийом з використанням ніг:
• 1 раз, усне попередження
• 2 рази, попередження та 1 бал супернику
У греко-римській боротьбі, атакований борець використовує ноги під час захисту від прийому
• 1 раз, попередження і 2 бали супернику
• 2 раз, дискваліфікація борця з сутички

Стаття 53 в разі грубого порушення правил (удару, умисного нанесення травми, приниження особистості) винуватий борець отримує червону картку!