Срібну медаль в Мінську здобула Юлія Хавалджи.

Юлія Хавалджи, яка нещодавно повернулась на килим впевнено йшла о півфіналу. Дуже непроста півфінальна сутичка була у Юлії з титулованою росіянкою, але в останні секунди поєдинку вона зуміла переломити хід зустрічі та вирвати перемогу! З рахунком 7:4 Юля виходить до фіналу!

У фіналі Юлю чекала стара знайома – чемпіонка світу та чотириразова чемпіонка Європи Софія Матсон зі Швеції. Спершу на килимі домінувала шведська спортсменка. Але в останню хвилину Юлія перехопила ініціативу на килимі і при рівному рахунку 6:6 перемогла Софію Матсон…Проте судді вирішили інакше. Після протесту відібрали в українки 2 бали. Таким чином Юлія стала віце-чемпіонкою.

Проте Юлія довела, що на килим повернулась досвідчена спортсменка з олімпійськими амбіціями! І для вітчизняних вболівальників вона залишиться героїнею нинішнього дня.
WW – 53 kg – результати
 
Вітаємо Юлію та тренерський штаб з медаллю та бажаємо втримати цей запал та спрагу до перемоги! Віримо в реванш! 

Українська віце-чемпіонка ІІ Європейськи ігор в Мінську-2019 Юлія Хавалджи після фінального поєдинку ледве стримувала сльози й не приховувала свого засмучення в інтерв’ю для НОК України:

«Складно говорити… Золота медаль була майже в кишені. Дуже прикро. Я повинна була йти до кінця – до останньої секунди. Мені не треба було зупинятися».

«Так, це медаль, але вона не золота. Шкода.. Проте не будемо зупинятися! Проаналізуємо помилки й вірю, попереду лише нові перемоги»