16 липня Президент України Володимир Зеленський з дружиною відвідали Державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа». Глава держави нагородив золотих медалістів ІІ Європейських ігор, на яких Україна посіла загальнокомандне третє місце.

Орденом “За заслуги” II ступеня відзначили Жана Беленюка, орденом княгині Ольги III ступеня нагородили Юлію Ткач, Юлію Хавалджи та Оксану Лівач. Медаль “За працю і звитягу” отримали Гор Оганесян, Олександр Хоцянівський та Алла Черкасова. Олександру Ткач та Володимиру Шацьких надали звання заслужений тренер України. Вітаємо наших борців та борчинь та бажаємо і надалі здобувати медалі для країни.

«Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо це змінити – ставлення і до вас, і до спорту», – заявив Глава держави під час вітального слова.

Також Президент зазначив, що після приїзду до «Конча-Заспи» він отримав інформацію про невеликі стипендії українських спортсменів. Володимир Зеленський пообіцяв вирішити цю проблему.

Володимир та Олена Зеленські оглянули інфраструктуру навчально-спортивного комплексу, зокрема відвідали зали спортивної гімнастики, важкої атлетики та греко-римської боротьби.

Також Глава держави ознайомився з планами реконструкції та технічного переоснащення комплексного ігрового залу, будівництва спеціалізованого сучасного спального корпусу, що відповідатиме потребам спортсменів з обмеженими можливостями, та спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу на території Олімпійського навчально-спортивного центру.

Джерело: https://www.president.gov.ua