Сьогодні в Таллінні Ерік Арушанян вийшов до фіналу чемпіонату світу серед юніорів. Особистий тренер спортсмена Віктор Кубішин прокоментував виступ свого підопічного з місця подій.

– Раніше Ерік Арушанян виступав у ваговій категорії до 65 кг, в цій вазі минулого року він здобув бронзу на молодіжному чемпіонаті світу. Цього року так склалось, що з чемпіонату Європи Ерік повернувся без медалі і в цій вазі на світову першість поїхав інший борець. А нам запропонували спробувати себе у новій вазі 70 кг.

– Жереб випав непростий, на шляху до фіналу Еріку трапились представники найсильніших борцівських держав?

– Кваліфікацію Ерік пропустив. Друге коло він боровся з борцем зі Швейцарії, теж досить міцний хороший спортсмен. Третє коло з росіянином, який є перший номером збірної. Сутичка вийшла напружена, завершилась з рахунком 8:8 і по останній дії переміг Ерік. А в півфіналі чекав призер молодіжної Європи з Туреччини. Суперники були непрості, але Ерік налаштувався, не допускав помилок і завдяки цьому зміг перемогти.

-Проявити себе в новій категорії непросто, на що налаштовувались перед поїздкою?

– Мені здається навпаки, він вже довго бореться у вазі 65 кг і знає вже всіх суперників, з багатьма неодноразово боровся і тепер на змаганнях на нього лягає велика відповідальність, оскільки як від досвідченого спортсмена від нього чекають гарантований результат. А в Таллінн він їхав в новій ваговій категорії, спокійний,зібраний. І ця врівноваженість дала результати – спокійно впевнено відборовся.

Завжди важливо, аби молодий борець відчував підтримку, щоб розумів, що в нього вірять – це додає впевненості. І сьогодні ми впорались із завданням.

-Україна та всі читачі ukrwrestling.com.ua завтра будуть вболівати за Еріка Арушаняна