Досвідчений борець поділився думками перед найсерйознішим стартом в Казахстані

– Андрію, за плечима в тебе великий міжнародний досвід, ти був призером чемпіонатів Європи та світу серед чоловіків, в цьому році переміг на чемпіонаті Європи серед борців до 23-х років, здобув звання чемпіона України у Франківську, як настрій перед чемпіонатом світу?

– Настрій гарний. Почуваюся добре. Налаштований на перемогу. Не відступати і тільки вперед! Тому що цей чемпіонат є ліцензійним, тож треба перемагати і виборювати право представляти Україну на Олімпійських Іграх в Токіо.

– На Київському турнірі ти став третім і мені здалося, міг відборотися краще?

– Так, я був виснажений, почувався втомленим і показав не найкращий результат, поступився білорусу. На турнірі Ціолковського в Польщі, ми з тренерами вирішили не ганяти вагу, тож боровся у вазі до 61 кг. Боролися по круговій і попав на двох лідерів – зустрівся з призером чемпіонату світу з Монголії, а в другому колі з чемпіоном Європи і світу серед борців до 23-х років у вазі до 61 кг. росіянином Ідрісовим. Добре продихався, але зрозуміло, що це не моя вага.

– Як самопочуття сьогодні?

– І функціонально, і фізично, і емоційно почуваюсь добре. Головне правильно налаштуватися перед боротьбою на чемпіонаті світу. Ну а який буде результат, тільки Господу відомо. На все воля Божа!

– Кому б хотів подякувати за допомогу в підготовці до чемпіонату світу?

– В першу чергу, тренерам збірної. В нас був хороший збір в Заросляку. Потім, плідно попрацювали у Польщі. Хочу подякувати особистим тренерам. Звичайно – спаринг-партнерам! Без допомоги хлопців, нашої спільного праці, нічого б не було.

– На змаганнях світового рівня ти показуєш професійну боротьбу, як налаштовуєшся перед поєдинками?

– Це складне питання. Все приходить з досвідом. Чим більше стартів, тим легше контролювати емоції. Звичайно, у кожного є страх. Але когось цей страх блокує, не дає розкритись. Потрібно просто це відпустити. Не зациклюватися на цьому. Адже це просто змагання. Незалежно від результату – переміг ти чи програв, життя продовжується!

– В тебе дуже позитивна енергетика, ти відкрита людина! Чи віриш ти у Бога?

– Звісно, так! Бувають і злети і падіння, але не можна втрачати надії. Трапляється, що на чемпіонатах Європи чи світу, лідер програє. Просто сьогодні не його день. А хтось слабший навпаки – перемагає. Якщо би цю сутичку повторити завтра невідомо хто би виграв. Тому треба розуміти, що не все в цьому світі залежить від нас!

– Андрію, щиро хочу побажати тобі успіху в Казахстані! Будемо просити Бога, щоб кожний день в Нур-Султані став «твоїм»! Удачі!

Розмовляв Олександр Пастухов