Вже традиційно наприкінці року Федерація жіночої боротьби готує для всіх вболівальників спортивної боротьби календар на наступний рік.

Цього разу в об’єктив камер потрапила жіноча збірна. Героїнями календаря стали наші найвідоміші борчині, чемпіонки світу, Європи, призерки найпрестижніших змагань в світі: Юлія Ткач, Алла Черкасова, Оксана Лівач, Ірина Чихрадзе, Ірина Гусяк, Тетяна Кіт, Аліна Бережна, Аліна Акобія, Анастасія Шустова, Ірина Коляденко, Аліна Рудницька та Ілона Прокопевнюк. Але разом з дорослими титулованими спортсменками, в 2020 році ми познайомимось з юними борчинями, котрі роблять лише перші кроки на килимі. На зйомки до Олімпійського центру в Конча-Заспі завітали спортсменки 9-12 років з кожної області України.

Знімальний майданчик, як і спортивна арена об’єднав разом дівчат зі Сходу та Заходу, Півдня та Півночі нашої країни, адже для спорту немає кордонів. Саме тому проект отримав назву «Спорт Єднає Україну»

«Вільної боротьбою займаються в усіх містах України, великих та маленьких. Ідея була в тому, щоб продемонструвати, як спорт єднає різні регіони країни. – розповідає очільниця «Sport&Business площадка» організатор проекту Євгенія Павлова.

– Всі учасниці дуже задоволені. Особливо діти отримали багато нових вражень. Для них цікавим досвідом стала не лише фотозйомка, але й екскурсія на Олімпійську базу, знайомство з відомими борчинями. Тепер після зустрічі з чемпіонками світу та Європи, дівчатка краще усвідомили чого вони прагнуть і найголовніше переконались, що всього можна досягнути власною працею. Гадаю це буде відмінним стимулом для майбутніх звершень.»

В організації зйомок допомагало агентство «Moroz Event». Над образами дівчат працювала стиліст журналів Pink та XXL Олена Отаманенко, а фотографом виступила її колега по глянцю Катерина Клім, backstage взяла на себе Марія Лівач, сестра Оксани Лівач! За візаж відповідали професіонали школи візажистів Ірини Петренко «Ідеальна краса».

Євгенія Павлова висловлює подяку першому віце-президенту Асоціації вільної боротьби України, а також президенту Федерації жіночої боротьюи Едуарду Прощуку, президенту Асоціації вільної боротьби України Юрію Копитко та президенту Асоціації спортивної боротьби України Олегу Кравченко. А також директору Олімпійської бази Конча-Заспа Андрію Крилюку, директору по маркетингу АСБУ Олені Бакшатовій. Національний Олімпійський комітет вручив всім юним гостям бази подарунки. Тріко та борцівки надала компанія Wreasteam, а одяг New Balance. А ще, висловлюємо велику подяку головному тренеру жіночої збірної Володимиру Євонову за підтримку ідеї та особистим тренерам, батькам та дітям за те, що приїхали, приїхали вчасно та працювали, як професійні моделі!!!

Презентація календаря відбудеться з 4 по 6 грудня в Броварах на Кубку України, а потім календар «Спорт Єднає Україну» буде розповсюджений по обласним Федераціям та спортивним школам. І звичайно можна буде замовити календар через наш сайт, або через Євгенію Павлову.

Текст: ukrwrestling.com.ua Фото та відео Марія Костенко