Наступного тижня в Будапешті стартує чемпіонат світу U23. Став відомий склад команди, що представлятиме Україну на цих змаганнях

57 кг – Каміль Керімов

61 кг – Валентин Блясецький

65 кг – Ігор Нікіфорук

70 кг – Олексій Борута

74 кг – Олександр Вишняк

79 кг – Рустам Расуєв

86 кг – Демид Караченко

92 кг – Василь Сова

97 кг – Данило Стасюк

125 кг – Юрій Ідзінський

Тренерська рада оголосила склад команди на чемпіонат світу U23 в Будапешті. Ми розпитали тренера збірної Василя Федоришина, як відбувався відбір.

– На чемпіонат світу в Будапешт ми веземо тих хто переміг на чемпіонаті України в цій віковій категорії, і також тих, хто відібрався на турнірі Караєва в Харкові. Там де були спірні питання ми проводили додаткові контрольні сутички.

– Чи враховувались результати молодіжних чемпіонатів світу та Європи, адже U23 по віку дуже близькі до юніорів?

– На жаль, ніхто з тих хто гарно проявив себе на молодіжному світі не приймав участі у відборі. Наприклад наш чемпіон світу Ерік Арушанян, зараз має травму і він навіть не претендував на ЧС U23. Андрій Джелеп також не приймав участі у відборі. Діючий чемпіон Європи U23 Андрій Яценко зараз приймає участь у Всесвітніх Іграх серед військовослужбовців, тому в категорії 57 кг ми вимушені були робити заміну і до остаточного складу увійшов Каміль Керімов. Через травму не зміг прийняти участь Адлан Батаєв і його замінив Рустам Расуєв.

– Склад виглядає досить молодим, який середній вік наших хлопців?

-Дійсно, в нашій команді переважно хлопці до двадцяти років. Ми усвідомлюємо, що чемпіонат світу U23 буде на голову сильнішим ніж юніорський чемпіонат. Тут буде серйозна конкуренція і доросла боротьба за медалі.

– Як проходила підготовка до чемпіонату?

– Зараз вже хлопці починають думати про вагу, тобто потроху підводимо їх до змагань. Підготовка пройшла за планом, побачимо як буде. Хотів би згадати керівництво Асоціації вільної боротьби України, які нас підтримують і фінансово і морально, створюють для нас комфортні умови для роботи – збірна за це дуже вдячна.

– Чи будуть результати ЧС U23 якось враховуватись при відборі на ліцензійні турніри. Можливо тренерська рада вже визначилась, як буде проходити відбір?

– Звісно це буде плюсіком, але не принциповим. Першим етапом відбору до ліцензійних турнірів, а також до чемпіонату Європи стане Кубок України, який відбудеться в грудні в Києві. Ми думали про те, що за результатами Кубку України ми визначимо двох спортсменів, котрі потім в січні мають поїхати на міжнародний турнір і там визачиться хто поїде на Європи, а хто за ліцензіями.