Турнір пам’яті з вільної боротьби,  присвячений  видатному  борцеві Володимиру Синявському

25-27 листопада в спортивному  комплексі Національного Педагогічного Університету ім. Драгоманова, пройде турнір для виявлення нових і талановитих борців. Та вшанування пам’яті видатного чемпіона та заслуженого тренера України під ініціативою Національної Асоціації Спорту України.

Першим чемпіоном світу серед українських борців вільного стилю став Синявський Володимир Іванович. Це та людина, яка своїм незламним духом та прагненням дійти до кінця, стала прикладом для майбутнього покоління.

Народився 18 лютого 1932 року на хуторі Зіньківському в Золочівському районі на Харківщині. У дитинстві в руці хлопця розірвався снаряд, що залишився від війни. Лікарі тільки хитали головами , спробувавши відновити дієздатність руки. Але наполегливість Володимира Синявського таки зробила диво.

Мрією цього жагучого життя – була спортивна боротьба. Обравши професію слюсаря, він декілька разів намагався записатися в секцію. «Але, дарма. Переросток!»

Не дивлячись на відмову, фортуна його наздогнала. Якось Володимир Синявський спробував свої сили з  практикантами з Грузії. Серед них був один першорозрядник, який розгледів в юнакові талант і привів до тренера Веригіна. Віктор Михайлович став першим професійним наставником і повірив у сили молодого Володимира Синявського.

Він починає багато тренуватися, стає чемпіоном Харкова з класичної боротьби. Потім прийшли роки армії і знову одна зустріч змінює життя. На чемпіонаті КВО з боротьби, його помітив Арам Васильович Ялтирян – визначний борець і тренер. Поспілкувавшись, тренер пропонує перейти з класичної боротьби на вільну.

На свій 24-й день народження на командному чемпіонаті СРСР Володимир Іванович перемагає і отримує звання Майстра Спорту.

Його спортивні перемоги, вражають:

  • 1958 – переможець Кубка Світу
  • У 1959 стає чемпіоном світу в Тегерані
  • 1957, 1958,1959 і 1960 роки – чотири рази став чемпіоном СРСР
  • 1960 – срібний призер Олімпійських ігор в Римі. В цьому ж році став Заслуженим майстром спорту СРСР, орден «Знак Пошани»
  • 1961 – срібний призер в Йокогамі (Кубок Світу)
  • 1968 – нагороджений медаллю «За трудову доблесть»

Він не тільки тренувався, а ще й навчався – закінчив Київський державний інститут фізичної культури.

Після 1966 року працює тренером. Ім’я Володимира Синявського носить спортивний клуб в Києві і турніри по боротьбі.

Помер український талановитий борець і просто чудова людина  – 27 грудня 2012 року у 80-річному віці.

Підготувала Смик Людмила

Одним із партнерів є освітня компанія STUDY.UA :

Освітня компанія STUDY.UA — експерт у сфері навчання за кордоном. Наше основне завдання — надання комплексу освітніх послуг та повний супровід студентів на всіх етапах навчання. Як і наші закордонні партнери, ми прагнемо приділяти особливу увагу спорту та фізичному розвитку дітей. Під час групових поїздок зі STUDY.UA і в Британських таборах STUDY.UA школярі та студенти регулярно займаються спортом, беруть участь у квестах й змаганнях. Студенти, що вступають за кордон разом з нами, стають членами спортивних команд своїх університетів і коледжів.

Компанія STUDY.UA завжди вітає спортивні ініціативи й пишається бути партнером змагань з греко-римської та вільної боротьби!

Ми бажаємо спортсменам захопливих поєдинків, чесної боротьби, і нехай переможе найсильніший!
STUDY.UA запрошує завітати у гості всіх, кого цікавить міжнародна освіта! Головний офіс знаходиться за адресою: Київ, вул. Драгомирова, 16.