Минулими вихідними київський килим, вже вкотре, приймав борців-ветеранів.

«Ветеран» – це лице ознака належності до певної вікової групи, однак, як показали змагання, на справді – це не старіючі ні духом, ні тілом борці, для яких боротьба – це стиль життя, філософія й улюблена справа.

Дванадцять областей України відрядили до столиці своїх атлетів. Борці-ветерани змагалисяу двох стилях спортивної боротьби: з греко-римської боротьби та з вільної.

В кожному з турнірів було розіграно по шість комплектів нагород у трьох вікових дивізіонах. В дивізіоні А, наймолодшому, змагалися борці віком 35-45 років, в дивізіоні В – від 46 до 55 років, й у дивізіоні С – від 56 років й «молодші».

У складі учасників не було аматорів, про це свідчать змагальні протоколи, в яких були представлені 3 майстри спорту міжнародного класу: Косинцев Олександр (Харківська обл.), ЧакнелідзеМосе (Київська обл.), СардарянАлексан (Київ). Переважна ж більшість інших борців-учасниківдосягла у своїй спортивній кар’єрі почесних звань «майстер спорту України» чи «майстер спорту СРСР».

Чимало було й таких борців, які систематично приймають участь у змаганнях ветеранського дивізіону, серед них, варто відзначити, були присутні учасники цьогорічного Чемпіонату світу у Тбілісі: Срібний призер Чемпіонату світу з вільної боротьби Ратушняк Сергій (Вінницька обл.), Косинцев Олександр (Харківська обл.), Полосенко Олексій (Київська обл.), Папушенко Іван (Одеська обл.), Гайдамаченко Дмитро (Київ), Вахрушев Юрій (Київська обл.). А безпосереднім організатором змагань та куратором турнірів виступив Срібний призер Чемпіонату світу у Тбілісі з греко-римської боротьби СосланАдирхаєв.

Турніри ветеранів проходили у стінах Національного університету фізичного виховання і спорту України. Комфортна борцівська зала «інфізу» вмістила не лише борців, а й глядачів та почесних гостей. Змагання відвідали Бронзовий призер Олімпійських ігор у Пекіні АрменВарданян, головний тренер національної збірної з греко-римської боротьби Сергій Андреєв.

Серед борців-класиків не було рівних таким борцям:

А62 – ВАРІНСЬКИЙ Євгеній, Київська обл. – 1 м

А70 – ГАЙДАМАЧЕНКО Дмитро, Київ – 1 м

А100 – ТІХОНОВ Олег, Кіровоградська обл. – 1 м

А130 – РОМАНЯК Олексій, Кіровоградська обл. – 1 м

В78 – ЧАКНЕЛІДЗЕ Мосе, Київська обл. – 1 м

В88 – ВАХРУШЕВ Юрій, Київська обл. – 1 м

В130 – САРДАРЯН Алексан, Київ – 1 м

С70 – КОРОЛЬКОВ Ігор, Черкаська обл. – 1 м

С100 – ХАЛІБЕКОВ Каїр, Київ – 1 м

С130 – ВОРОНІН Лев, Київ – 1 м

Також, завзяту та безкомпромісну боротьбу показали:

А62 – ВАРІНСЬКИЙ Владислав, Київська обл. – 2 м

А62 – ЩУРОВ Сергій, Київ – 3 м

А62 – ПОЛЯКОВ Ігор, Харківська обл. – 3 м

А70 – КАЧУР Олександр, Миколаївська обл. – 2 м

А100 – ВАЩЕНКО Костянтин, Київська обл. – 2 м

У борців вільного стилю непереможними були:

А70 – РАТУШНЯК Сергій, Вінницька обл. – 1 м

А78 – ПОЛОСЕНКО Олексій, Київська обл. – 1 м

А88 – СТОРОЖУК Олексій, Київ – 1 м

А100 – ВАЩЕНКО Костянтин, Київська обл. – 1 м

А130 – РОМАНЯК Олексій, Кіровоградська обл. – 1 м

В78 – ЧАКНЕЛІДЗЕ Мосе, Київська обл. – 1 м

С70 – БІЦУКОВ Борис, Херсонська обл. – 1 м

С100 – ПАПУШЕНКО Іван, Одеська обл. – 1 м

Проявили характер та волю до перемоги:

А70 – АСРАКУЛОВ Темур, Харківська обл. – 2 м

А70 – СІМ Юрій, Київ – 3 м

А70 – КАЧУР Олександр, Миколаївська обл. – 3 м

А100 – ТІХОНОВ Олег, Кіровоградська обл. – 2 м

С70 – КОРОЛЬКОВ Ігор, Черкаська обл. – 2 м

С70 – КОЗЛОВ Анатолій, Київ – 3 м

С100 – ХАЛІБЕКОВ Каїр, Київ – 2 м

Турніри зі спортивної боротьби були присвячені пам’яті Заслуженого тренера України Містулова Ю.Т., а також пам’яті Заслуженого мастра спорту СРСР Шахова М.А. та проходили за підтримки Асоціації спортивної боротьби України, Федерації греко-римської боротьби України, Міністерства молоді та спорту України, Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Підбиваючи підсумки турнірів, ініціатор та безпосередній організатор змагань СосланАдирхаєв та головний суддя Василь Костюченко зазначили, що з метою популяризації спортивної боротьби серед юних спортсменів та молоді, ветеранські змагання у майбутньому варто об’єднувати зі змаганнями юнаків та молоді.