Весна 2020 року розпочинається з Панамериканського чемпіонату з вільної, жіночої та греко-римської боротьби. Він стартує 6-9 березня в Оттаві, Канада. В континентальній першості візьмуть участь 192 спортсмени з 19 різних країн Північної, Центральної та Південної Америки, а також, Карибського басейну. Цей чемпіонат, як і Чемпіонат Європи, що проходив в Італії у лютому, не приносить борцям Олімпійські ліцензії, однак є гарним майданчиком для молодих спортсменів, а також для тих, хто вже має ліцензії на ОІ.

Буквально через тиждень, 13-15 березня, на тій самій локації відбудеться Панамериканський Олімпійський кваліфікаційний турнір. Вже за підсумками цього турніру ми дізнаємось імена нових володарів ліцензій в Токіо, а світовий рейтинг кращих борців поповниться представниками Америки.

Паралельно з Панамерианськийм кваліфікаційним турніром, в Марокко стартує Олімпійсткий кваліфікаційний турнір серед країн Африки та Океанії.

Європейський кваліфікаційний турнір з трьох стилів боротьби проходитиме в Будапешті 19-22 березня 2020 р. За цим турніром українці вже будуть спостерігати з підвищеним інтересом, адже за олімпійські ліцензії боротимуться наші співвітчизники. Для повного комплекту нашим греко-римлянам не вистачає 4-х ліцензій в категоріях 67, 77, 97 та 130 кг. Вільники намагатимуться здобути 5 ліцензій (57, 65, 74, 86, 97), а жінки, як і класики, 4 (53, 57, 62, 76). Всього в української збірної наразі 5 олімпійських ліцензій.

Завершить серію континентальних кваліфікаційних турнірів – Азійський кваліфікаційний турнір, який має відбутися 27-29 березня, однак місце проведення ще точно не затверджено.

Остання можливість завоювати ліцензії в Токіо представиться 30 квітня – 03 травня на Світовому олімпійському кваліфікаційному турнірі, який відбудеться в Болгарії (Софія).

Тож, вже на початку травня ми дізнаємось імена всіх володарів олімпійських ліцензій!

З повним календарем міжнародних стартів під егідою UWW можна ознайомитися нза посиланням – https://unitedworldwrestling.org/events