Ми поспілкувались зі старшим тренером чоловічої збірної України титулованим борцем Василем Федоришиним про ситуацію, що склалась навколо Олімпіади та домашні тренування

– Олімпіаду перенесли на 2021 рік, як це вплине на українську збірну?

– Зараз важко, щось казати, час покаже. Але в нас молода команда і хлопці отримали додатковий час, аби як слід підготуватись.

– Як гадаєте чи сильно зміниться склад претендентів на ліцензії за цей рік?

– Кваліфікаційні турніри перенесли на ті самі дати, а отже попереду, ще цілий рік і зараз занадто рано, щось казати. Ніхто не знає наскільки затягнеться карантин. Коли ситуація проясниться, розпочнуться тренування на килимі – тоді будемо спостерігати за хлопцями, дивитися, хто в якій готовності.

– Зараз найбільше всіх спортсменів хвилює чи відбудеться чемпіонат країни?

– На жаль, тут також ситуація непевна. Якщо карантин завершиться раніше, тоді чемпіонат України звичайно відбудеться. Але зараз я не готовий, щось казати. Зараз всі маємо чекати.

– Чи контролюють зараз тренери збірної хлопців? Як відбувається комунікація?– Спорт це постійна праця над собою. Цілеспрямовані спортсмени, ті які прагнуть досягати високих результатів чудово знають, що потрібно робити. Звичайно ми всі спілкуємось, зідзвонюємось. Так зараз немає килима, але в кожного є можливість працювати з резиною, працювати над фізикою. Тренувальний процес ні в якому разі не повинен припинятися. Всі професійні спортсмени повинні дотримуватись режиму та тримати себе в формі. Індивідуальна робота також дуже важлива. Той хто зараз використає цей час для того, аби набрати в фізичному плані зможе швидко набрати форму на килимі. Зараз абсолютно всі в однаковій ситуації, тому тільки від спортсмена залежить, який буде результат згодом.

Нам би дуже хотілося мати можливість тренуватись на спортивній базі, зібрати хоча б кістяк збірної та працювати над технікою, але на жаль поки це не можливо.

– Що побажаєте нашим борцям, вболівальникам?

– Зараз головне набратися терпіння. Потрібно використати цей час з користю, багато працювати над собою. Не зупинятися, тренуватися і ми обов`язково переможемо!