Ми поговорили з чемпіонкою світу Аллою Черкасовою про те, як проходить збір в Конча-Заспі

Про карантин та збір:

«Мені би дуже хотілося сказати, що все як колись, що враження ніби карантину і не було. Але на жаль це не так. Звичайно на базі є багато обмежень, дотримуємось всіх заходів безпеки. Ми пристосувались  до певного дискомфорту. Мені здається, що це одна з важливих якостей для борця, спортсмена звикати до нових обставин, з якими ти мусиш змиритися і працювати далі. Загалом мені все нормально, головне, що ми повернулись на Олімпійську базу.»

Про змагання:

«Насправді, найважче зараз не те, що потрібно носити маску. Найважче, що немає змагань, немає визначеності. Ти не знаєш до чого готуватись, немає чіткої цілі, все дуже розмито. Все ж таки ми вікові спортсмени, готуємось до головних стартів, виділяємо пріоритети, а зараз навіть не відомо до кінця чи відбудеться Олімпіада. Моя думка, що найближчий старт який нас чекає це чемпіонат Європи наступного року. Але зараз складно, щось прогнозувати.»

Про атмосферу в команді:

«Звичайно всі спортсменки дещо засмучені. Що немає змагань. Але дівчата натхненно тренуються, радіють, що нарешті розпочався збір, є можливість всім зустрітися. Атмосфера зараз дуже весела, дівчата активно грають в рухливі ігри.»

Про тренування:

«Зараз більше уваги приділяється тактичним аспектам, техніці, розбираюсь свої сутички, аналізують. Зараз так би мовити втягуючий режим. Тому, що потрібен адаптаційний період після такої тривалої перерви.  В мене зараз період реабілітації, тому я на килимі не тренуюсь. Думаю, що десь за місяць зможу повернутись на килим. Наступний збір я пропущу, щоб остаточно відновитися і вже потім зможу приступати до тренувань на килимі.»