Тренер національної жіночої збірної з боротьби розповіла, як пройшли збори, та до яких змагань зараз готуються дівчата.

Про збір в Южному

«Це вже другий збір після карантину і команда планомірно входить в форму. Цього разу багато працювали над технікою, ЗФП. Також мали можливість поекперементувати: в рамках фізичної підготовки в нас були заняття з джампінгу та веслуванню на драгонботі. Такі тренування не лише урізноманітнюють програму, а й покращують емоційний стан, допомагають зняти психологічне навантаження, що після тривалого карантину було дійсно необхідно для спортсменок. І дівчата і тренера залишились дуже задоволеними.

Хотіла би від імені всієї команди подякувати тренеру ФСК “Олімп” Володимиру Веремейчуку  та керівнику ФСК “Олімп” Володимиру Татарову за всебічну підтримку та допомогу в організації та проведенні збору.

На зборі були присутні 22 людини, з них шість дівчат-юніорок. На початку серпня, четвертого числа в нас знову буде збір в Конча-Заспі, там будуть переважно дорослі спортсменки, але також будуть і юніорки»

Про готовність

«Зараз некоректно говорити в формі дівчата чи ні. В них є ще потенціал куди набирати, вони всі зараз поступово набирають спортивну форму і вийдуть на пік вже напередодні змагань. На даний момент немає потреби форсувати події, адже до найближчих змагань ще багато часу.  Хто в якому стані ми побачимо на чемпіонаті України.»

Про майбутні змагання

«Вже в серпні у Львові відбудеться чемпіонат серед юніорок та серед дівчат до 23 років. За результатами цих чемпіонатів буде визначатись склад на чемпіонат Європи серед юніорів та ЧЄ U23. А після Європи ми подивимось, хто як боровся і будемо визначатись зі складом на чемпіонати світу серед юніорів та U23.

Щодо чемпіонату світу по дорослих, то ми сподіваємось, що напередодні відбудеться дорослий чемпіонат України в Запоріжжі. Також розраховуємо, що дівчата зможуть проборотися на Київському турнірі в жовтні. Але тут ще немає конкретики, гадаю, коли буде конкретна інформація по змаганнях головний тренер оголосить, яким чином буде відбуватись відбір.»