Новоспечена бронзова призерка Олімпійських Ігор в Токіо з вільної боротьби львів’янка Алла Черкасова (вагова категорія до 68 кг) поділилася емоціями після здійснення своєї мрії.

«Враження від свого виступу чудові, адже привезу в Україні довгоочікувану медаль. – каже Алла Черкасова. – Якби все вдалося, мала б золоту нагороду. У сутичці з американкою допустила кілька помилок, які коштували мені дуже дорого. Але насправді я дуже вдячна Богові за цю бронзову медаль, оскільки багато сильних дівчат залишилися поза п’єдесталом. Це була мрія мого життя і, щоб її здійснити, я працювала 18 років. Останні два роки були особливо складними для мене. Для мене це остання Олімпіада.

Як вдалося настільки переконливо перемогти японку?

У мене в арсеналі є декілька прийомів, які я готувала роками. Їх складно зробити суперницям, які тебе знають. З японкою я раніше не зустрічалася, тому вона не знала моєї боротьби. Мені вдалося провести прийом і покласти її на туше. Хоча я була налаштована боротися до останньої крові.

Перед Олімпіадою Ви сказали синові, що привезете медаль з Токіо. Для Вас ця обіцянка була найбільшою мотивацією?

Так.

КОМЕНТАР АНДРІЯ СТАДНІКА, ГОЛОВНОГО ТРЕНЕРА ЖІНОЧОЇ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

На Аллу Черкасову ми розраховували. Вона добре боролася і довела усім, в першу чергу собі, що вона дійсно достойна олімпійської нагороди. Звісно, прикро, що це не золота медаль, але сьогодні вона уже є чемпіонкою світу, чемпіонкою Європи та бронзової призеркою Олімпійських Ігор. На неї працювали чимало тренерів, зокрема її особистий тренер Олексій Мельник зробив великий внесок у такий результат. Ми усі в неї вірили і дуже хотіли, щоб вона здобула цю нагороду. Алла – молодець, адже перемогла сильних суперників.

Джерело: Управління спорту Львова. Богдан Пастернак