Ми зібрали для вас всі борцівські новини з усієї країни

Документальний фільм “На межі”

У Львові презентували перший український 9-серійний документальний фільм «На межі», який розказує 16 особистих та професійних історій атлетів Львівщини, що представляли Україну на літніх Олімпійських та Паралімпійських Іграх 2021 у Токіо.

«Сам проєкт «На межі» включає три блоки. Це візуальний контент, коли на передодні Олімпійських ігор на вулицях Львова та об’їзних були розміщенні величезні борди з нашими атлетами. Ми дуже хотіли, щоб ці люди були впізнавані. Друге, теж на передодні ігор, ми зробили низку роликів про кожного учасника. І третє – це власне сам фільм, який сьогодні презентуємо. Це перший такий проєкт в межах України, де розказують історії олімційців не лише зі спортивної сторони, а і з життєвої. Це історії як про успіхи, так і про поразки, бо як відомо медаль має дві сторони. Ці люди заслуговують бути прикладом для наслідування, взірцями для тих, хто тільки починає свій шлях у спорті. Зацікавленість в такому проєкті бачимо вже сьогодні, адже лише тизер фільму зібрав понад 15 тисяч переглядів», – зазначив начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

За його словами, робота над проєктом розпочалась практично відразу після Олімпіади. Хім’як наголошує, що філософія проєкту закладена у самій назві «На межі», адже щоб дійти до вершини потрібно працювати на межі.

У фільмі розповіли про свій шлях до перемог спортсмени-олімпійці Тетяна Кіт (вільна боротьба), Станіслав Горуна (карате), Алла Черкасова (вільна боротьба), Вероніка Марченко (стрільба з лука), Христина Погранична (художня гімнастика), Оксана Лівач (вільна боротьба), Олена Старікова (велоспорт), Павло Коростильов (кульова стрільба), а також паралімпійці – Віктор Дідух (настільний теніс), Наталія Морквич (фехтування на візках), Андрій Демчук (фехтування на візках), Антон Дацко (фехтування на візках), Сергій Атаманенко (стрільба з лука), Орися Ільчина (штовхання ядра).

На презентації були присутні також дві героїні документального серіалу Христина Погранична – фіналістка Олімпійських ігор, срібна призерка ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі, чемпіонка України серед юніорів, та Оксана Лівач – українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи, бронзова фіналістка Олімпійських ігор.

Турнір у Ковелі

У спортивній школі імені Євгена Кондратовича відбувся ІV Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2006-2008, 2003-2005 років народження, присвячений видатним тренерам та спортсменам Ковеля.

345 учасників представляли 38 команд: з міст Володимира-Волинського, Ковеля, Львова, Рівного, Сарн, Сміли, Броварів, Харкова, Малина, Новограда–Волинського, Тернополя, Коростеня, Ніжина, Білої Церкви, Здолбунова, Долини, Арциза, Куп’янська, Ізмаїлу, Олевська, Сновська, Збаража, Бердичева, Радомишля, селищ Соснівки, Ратного, Іванич, Турійська, Пісочного, Рокитного, Клесова, сіл Дубового, Вишніва, Ларги (Республіка Молдова).

На урочистому відкритті зі словами привітань до присутніх звернувся заступник міського голови Ігор Прокопів. Серед почесних гостей – матір заслуженого майстра спорту з вільної боротьби, чемпіонки  світу, учасниці трьох олімпіад Юлії Ткач, срібний призер чемпіонату Європи 2005 року серед кадетів, чемпіон України з вільної боротьби Юрій Баландюк.

Змагання пройшли на високому організаційному рівні. Спортсмени продемонстрували чудову техніку та жагу до перемоги. 

Переможці та призери змагань нагороджені грамотами, медалями, пам’ятними призами. 

Були відзначені кращі у кількох номінаціях. Серед дівчат – «Перспективна чемпіонка» – Валерія Музиченко (Ковель), «За кращу техніку» – Ольга Падошик (Ковель), «За волю до перемоги» – Катерина Стичук (Турійськ). Серед юнаків – «Перспективний чемпіон» – Олександр Смакула (Збараш), «За кращу техніку» – Матвій Титюк (Житомир), «За волю до перемоги» – Захар Чернишов (Ковель).

Турнір у Харкові

1 лютого у Харкові відбувся ІХ Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат «Колізей-2020». За перемогу боролися понад чотириста спортсменів із 10-ти областей України, а також республіки Білорусь та Молдови. Змагання помітно набрали обертів — порівняно з турніром минулого року кількість учасників збільшилася майже на сімдесят осіб.

“Колізей-2020” урочисто відкрили: голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер, в.о. директора Державного бюро розслідувань України Ірина Венедиктова, ректор НТУ “ХПІ” професор Євген Сокіл. Вони побажали успіхів та успіхів учасникам турніру.

“У вас все вийде! Покажіть свій найкращий результат. Насправді сьогоднішній день — ваш, і ми всі тут заради вас», — сказала Ірина Венедиктова.

У змаганнях взяли участь спортсмени віком від 8 до 17 років. Найкращих визначали у 18-ти вагових категоріях (15 – для юнаків, 3 – для дівчат). Першими у своїх категоріях стали: Тимофій Ковальчук (Ракітне), Володимир Зикін (Енергодар), Артур Косінцев (Пісочин), Микита Кузьменко (Лозова), Юлія Гошовська (Миколаїв), Михайло Ходєєв (Харків), Зураб Алоєв (Мелітополь), Микола Сеник (Лозова), Руслан Кашкалда (Полтава), Віктор Ковирга (Суми), Артем Боїсук (Білорусь), Дар’я Підвольнюк (Харків), Ігор Рибак (Торецьк), Єлизавета Виноград (Бахмут), Давид Луцков (Лозова), Богдан Воронін (Миколаїв) ), Богдан Бельмега (Миколаїв), Михайло Нечепорук (Харків). Також у турнірі окремо нагородили спортсменів «За кращу техніку» та «Волю до перемоги».

Як зазначають організатори, головною метою турніру є пропаганда здорового способу життя серед молоді, популяризація вільної боротьби, залучення до занять спортом талановитих дітей.

Чемпіонат у Луцьку

12-13 лютого у Луцьку на базі спортивного комплексу «Динамо» відбувся ІІІ Відкритий чемпіонат міста Луцька з вільної боротьби. Турнір зібрав понад 300 учасників – хлопців та дівчат – з Рівненської, Львівської, Івано-Франківської та Волинської областей.

«Змагання такого рівня з вільної боротьби відбуваються в нашому місті вже втретє, але саме ці є найбільш масштабними, адже зібрали рекордну кількість учасників! В деяких вагових категоріях кількість спортсменів сягала 40. Можна сміливо стверджувати, що за кількістю команд-учасниць наш чемпіонат отримав статус Всеукраїнського турніру», – розповідає головний організатор чемпіонату, Голова федерації боротьби вільної м. Луцька Кулаков Олександр.

У підсумку всі учасники чемпіонату здобули позитивні емоції та безцінний досвід, а переможці були відзначені подарунками від Фонду Ігоря Палиці “Тільки Разом”

Джерела: https://www.volynnews.com/ https://kowel.rayon.in.ua/ https://www.kpi.kharkov.ua/