Сьогодні бюро UWW зібралося, щоб обговорити ситуацію в Україні.

Від самого початку Бюро хотіло висловити свою солідарність з борцівською спільнотою, а в більшій мірі – зі спортивною спільнотою України та всіма людьми, які постраждали від війни.

Адже одна з місій Федерації, відповідно до Олімпійської хартії, – сприяння миру за допомогою спорту.

Щоб зберегти безпеку всіх спортсменів, а також чесність і чесність усіх своїх змагань, як захід взаємності для всіх борців, які у зв’язку з цією ситуацією перешкоджали їздити та змагатися, Бюро ретельно переглянуло та вирішило діяти згідно рекомедацій МОК, яке 28 лютого 2022 року заявило: «З метою захисту цілісності глобальних спортивних змагань та безпеки всіх учасників, Виконавчий комітет МОК рекомендує Міжнародним спортивним федераціям та організаторам спортивних заходів не запрошувати та не дозволяти участь російських та білоруських спортсменів та офіційних осіб у міжнародних змаганнях».

У цій ситуації Бюро UWW вирішило, що жодні борці або офіційні особи, які належать до асоційованих федерацій UWW в Росії та Білорусі, не будуть запрошуватись до участі в міжнародних змаганнях за календарем UWW.

Бюро також схвалило скасування міжнародних турнірів, запланованих у Росії чи Білорусі цього року, відповідно до рекомендації МОК від 25 лютого 2022 року.